Пошук

5 порад, як заощадити при сплаті комунальних за воду

0
505

Ми користуємося водою щодня. Чистимо зуби, приймаємо душ, миємо посуд, готуємо. Здавалося б, всього потрошки. Але коли наприкінці місяця отримуємо платіжки, шукаємо спосіб заощадити. Даємо 5 порад, як заощаджувати при сплаті комунальних за воду.

                                          

Встановіть лічильники

Встановивши лічильники ви значно заощадите сімейні кошти, які витрачаєте на сплату комунальних за воду. Вода без лічильника рахується за нормативами, що зазвичай значно перевищують рівень споживання води звичайною людиною. І часто ви сплачуєте не лише за себе, а й за сусідів. За статистикою лічильники дозволяють заощаджувати до 50% від суми сплати за воду. Лічильники – must-have будь-якої квартири.

                                                                          

 

Дізнайтесь про можливість отримання пільг та субсиді

Отримати знижку на комунальні не так важко, як здається. Допомогу держави  може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Так, доведеться, стикнутися з бюрократією, але у результаті матимете значну економію на комунальних послугах.

 

 

Контролюйте використання води

Для того щоб менше сплачувати, варто й менше споживати. Беремо приклад з європейців. Вони мають достатньо великі тарифи на воду, і вже давно заощаджують споживання, віддаючи перевагу душу замість ванної. 5-6 хвилин у душі – достатньо, щоб не витратити велику кількість води. До речі, душові насадки також стримують потік води, завдяки чому використовується менший об’єм кубів.

 

 

Використовуйте сучасну техніку

А ось це обов’язково розкажіть бабусі. Пральні/посудомийні машини не лише полегшують життя та процес прання, а й значно заощаджують використання води в цілому. Коли ми перемо або миємо посуд вручну, велика кількість води стікає просто так, що потім звісно ж відображається на наших рахунках.

 

 

 

Сплачуйте комунальні на easypay.ua

Доступність 24/7, легкість оплати, підтримка більшості постачальників комунальних послуг в усіх містах України – це лише низка переваг платіжного сервісу. І звісно ж – низька комісія. Сплачуючи комунальні з EasyPay ви значно заощаджуєте не тільки час, а й власні кошти. Скористайтесь можливістю заощадити – сплатіть рахунки за воду просто зараз.

Залишити коментар