Пошук

7 порад , як безпечно сплачувати банківською карткою в інтернеті

0
615
  1. Зберігайте карту в надійному місці

Карта – ваш особистий банк, в якому зберігаються кошти. Шістнадцяти цифр номеру, терміну дії та CVV-коду досить, щоб зловмисники могли нею скористатися для оплати в інтернеті. Зберігайте карти в щільній кишені гаманця та не викладайте без потреби.

  1. Зберігайте паролі конфіденційними

Записані паролі зберігайте в окремому від карти місці. Збережіть дані в особистому повідомленні у соцмережах, а також подбайте, щоб паролі акаунтів прив’язаних до карти були максимально складними і непередбачуваними.

  1. Сплачуйте послуги на сайтах, які використовують захищене з’єднання.

Надійні сайти, такі як easypay.ua, використовують захищене з’єднання. Адреса безпечного ресурсу починається з https: //. Більш того, EasyPay щорічно підтверджує статус відповідності стандартам інформаційної безпеки PCI DSS щодо зберігання, обробки, передачі та управління даними власників платіжних карт.

  1. Використовуйте для покупок тільки особисті пристрої

Здійснюйте оплату в інтернеті тільки з пристроїв, які належать особисто вам. Не забувайте оновлювати антивірус. На сторонніх комп’ютерах, планшетах / телефонах паролі можуть зберегтися, і незнайомі люди можуть отримати доступ до вашої карти.

  1. Користуйтеся смс-підтвердженнями оплат (3D Secure)

3D Secure – функція захисту, яка підключена до більшості банківських карт. Дана технологія безпеки знижує ризики несанкціонованих інтернет-операцій. Одноразовий SMS-пароль надходить  на мобільний кожного разу, коли ви здійснюєте оплату товару або послуги. Якщо ця функція неактивна, підключіть послугу у вашому банку.

  1. Не повідомляйте особисту інформацію

У переважній більшості випадків, платіжним системам та інтернет-магазинам не потрібні ваші ІПН та дата народження. Особиста інформація, в комплекті з даними карти – знахідка для шахраїв. По можливості, не повідомляйте або ретельно перевіряйте сайт, що запитує подібні дані.

  1. Перевіряйте рахунки 

Періодично відстежуйте всі здійсненні операції в Історії платежів вашого банкінгу або електронного гаманця.

Залишити коментар