Пошук

Комунальні пільги для дітей війни

0
386

В Україні створено спеціальну законодавчу базу для того, щоб соціально захистити дітей війни. Саме тому оплата комунальних послуг такою категорією населення людей здійснюється зі знижками. Незважаючи на постійні зміни в законодавстві, інтереси дітей війни продовжують враховуватися. То які ж пільги створені для цієї категорії населення?

Врегулюванням вищевказаного питання займається Кабінет Міністрів, і в Законі України (Стаття 5) «Про соціальний захист дітей війни» зазначена знижка в розмірі 25 % при розрахунках за комунальні послуги. Такі послуги включають оплату за електрику (світло), опалення, газ, воду і водовідведення, квартплату, вивезення побутових відходів.

Але існує і додаткова інформація, яку повинні знати люди, що належать до категорії дітей війни. Щоб скористатися правом на соціальну знижку, важливо враховувати сукупний щомісячний дохід сім’ї, в якій проживає пільговик. Якщо середньостатистична сума місячного доходу, розрахована на одного члена сім’ї, буде перевищувати величину максимально допустимого доходу для пільги, право на податкову соціальну знижку може не діяти.

Як же отримати пільгу на оплату комунальних платежів? Необхідно звернутися в управління соціального захисту за місцем проживання з підтверджуючими документами. Додатково потрібно направити заяву в службу (підприємство), яка надає послуги ЖКГ. І в разі коректного виконання процедури пільга почне враховуватися з моменту подачі заяви.

Держава піклується про те, щоб діти війни отримали необхідні пільги, а компанія EasyPay допоможе з легкістю зробити оплату комунальних послуг через інтернет у будь-який зручний час! Також до уваги користувачів – багато інших корисних статей блогу стосовно комунальних платежів.

Залишити коментар