Пошук

Нові платіжні технології

0
891

Наш світ стрімко змінюється, і кількість нових технологій зростає щосекунди. Поцікавились, які новітні платіжні технології на разі запроваджують у світі та зібрали для вас найцікавіше:

Оплата за допомогою селфі

Селфі, як інструмент оплати? Чому ні? Так вирішили в MasterCard і створили сервіс MasterCard Identity Check Mobile, в якому вхід у платіжну систему здійснюється по фото. Замість різноманітних кодів, при оплаті картою, достатньо підтвердити особу у спеціальному вікні платіжного кабінету. Дана технологія вже доступна в багатьох онлайн магазинах по всьому світу.

Безконтактно за допомогою карти

Інноваційні безконтактні  технології, дозволяють здійснювати покупки в один дотик, не випускаючи карту з рук. Достатньо піднести карту до зчитувального пристрою і покупка буде сплачена. Завдяки технології NFC, оплата безконтактними картами відбувається набагато швидше. При здійсненні покупок, карту з безконтактною технологією оплати, не потрібно давати касиру. Вона завжди в ваших руках, і ви повністю контролюєте процес оплати. В Україні поширені карти типу Visa payWave і MasterCard PayPass. Наприклад, за допомогою PayPass кияни можуть оплачувати проїзд в метро.

Керамічне кільце VISA

Компанія VISA пішла ще далі і випустила керамічне кільце для безконтактних платежів. Пристрій підв’язується до карткового рахунку і підтримує технологію NFC, яка дозволяє сплачувати покупки, просто піднісши кільце до терміналу, який приймає безконтактні платежі.

Безконтактно за допомогою смартфону

Смартфон замість карти – це вже реальність. Все та ж технологія NFC дозволяє емулювати віртуальну карту через мобільний додаток. Платіжна інформація, яку раніше зберігав мікропроцесор пластикової карти, знаходиться в смартфоні. Це означає, що користувачам не потрібно носити з собою банківську карту. Весь платіжний функціонал міститься в мобільному пристрої. При оплаті варто просто піднести смартфон до терміналу і після звукового сигналу отримати чек. Більш того, шляхом дотику двох мобільних телефонів можна здійснювати P2P перекази.

Оплата покупок за допомогою відбитків пальців

Даний варіант оплати також не вимагає пред’явлення карти або введення PIN-коду. Технологія тільки впроваджується, але вже є можливість оплачувати біометрією в терміналах і за допомогою гаджетів. Біометричні дані система не зберігає — після сканування інформація перетворюється в унікальний набір числових кодів, кожному з яких присвоюється ідентифікатор. Оплатити можна будь-які види послуг.

Зручність нових платіжних засобів в тому, що немає потреби щоразу вводити PIN-код, номер телефону або кредитної карти. Варто відзначити, що світова тенденція на NFC платежі зберігається. Кількість подібних варіантів оплати буде рости, а безпека і технологічність платежів вдосконалюватися.

Залишити коментар