Пошук

Порівняльна статистика цін на газ в ЄС та Україні.

0
349

Всі ми хочемо жити, як у Європі, але не всі готові платити комунальні за європейськими мірками. Ми вирішили порівняти, наскільки відрізняється ціна на газ у Європі від України та у скільки він обходиться українцям і європейцям. Отже:

Найнижчі ціни на газ в ЄС для побутових споживачів в країнах Східної Європи до 0.5 євро за куб.м. У Західній Європі ціни зазвичай складають 0.5-1 євро за куб.м.

Найвищі ціни на газ у Стокгольмі (Швеція) 72,53 грн за куб.м., Копенгагені (Данія) 30,14 і Лісабоні (Португалія) 24,27. Дані за червень 2017 року, згідно рейтингу «Роздрібні ціни на газ в європейських столицях».

В Україні, в середньому, ціна за куб.м. газу становить 6.96 грн. У столицях ЄС 19.52 грн. В Європі, на податки та збори в структурі роздрібної ціни газу для домогосподарств в середньому припадає 23%, а в Україні це 16.67%.

За підсумками 2016 року Україна посідає десяте місце за обсягами споживання газу в Європі та Євразії. Перші три: Росія, Німеччина й Велика Британія.

Водночас, наша країна лідирує за темпом скорочення споживання газу в регіоні. Згідно з даними ВР, в 2016 році в Україні споживання газу скоротилося на 8,4%. Слідом за Україною йдуть Фінляндія (-5,8%), Угорщина (-4,7%), Данія (-4,4%), Румунія (-4,3%).

І хоча ціна газу для жителів Києва майже втричі нижча за середню в столицях країн ЄС, газ і економія завжди крокують разом. Для того щоб зберегти власні кошти оплачуй газ на easypay.ua онлайн або в одному з 9000 терміналів EasyPay. Замовляй банківську карту EasyPay й оплачуй газ та інші комунальні послуги без комісії.

Залишити коментар