Пошук

Коли підвищать комунальні платежі в 2017 році

0
336

Кожен споживач, коли все стрімкіше дорожчають комунальні послуги, намагається знайти спосіб, як хоч трохи заощадити на оплаті. Існує кілька доступних варіантів: можна встановити індивідуальні лічильники на опалення або воду; оформити субсидію; використовувати менше ресурсів тощо. А в цій статті ми спробуємо розібратися з експертними прогнозами щодо того, коли і на скільки підвищать вартість комунальних послуг.

У 2016 році Міністерство економічного розвитку України опублікувало на своєму сайті документ, в якому містяться експертні прогнози щодо підвищення цін на комунальні послуги в період з 2016 по 2018 роки. Планувалося підвищення вартості газу на 20% в 2017 році, а також гарячої води і опалення на ті ж 20%. Але в актуальних платіжках споживачі мають зовсім інші дані в порівнянні з обіцяними. Наприклад, у квітні 2016 року гаряча вода в місті Київ оплачувалася за тарифом 40 грн за куб.м., а вже в квітні 2017 – 76,71 грн за куб. м. за відсутності сушарки для рушників, і 83.10 за  її наявності. Тобто тариф в середньому підвищився фактично на 99%, а не на обіцяні 20%. Саме тому навіть професійні експерти, як і влада, і ЖКГ підприємства, не можуть точно відповісти на питання про те, коли і на скільки зростуть ціни на комуналку. І навіть якщо про підвищення цін на воду, газ, світло офіційно не говорять, то це не значить, що ціни не будуть поступово зростати. А зробити самостійний прогноз споживачеві також буде складно, лише одне точно очевидно зі сформованої тенденції – тарифи зростуть, і до цього потрібно бути готовим.

Якщо з прогнозами на підвищення цін не все так просто, то з оплатою комунальних платежів за допомогою EasyPay  – все безпечно, надійно і без комісії!

Залишити коментар