Пошук

Квартплата і комунальні платежі: в чому відмінність

1
2356

Ми зустрічаємо поняття «квартплата» і «комунальні платежі» щомісяця перед розрахунком, але іноді складно розібратися, в чому між ними відмінність. Слово «квартплата» є скороченим від словосполучення «квартирна плата», що вже говорить саме за себе. Але що ж входить в квартирну плату і що відрізняє її від комунальних платежів?

 

Квартплата складається з певного переліку послуг, які надаються ЖЕКом або інший комунальною службою – вона може бути приватною або державною. Давайте перерахуємо, які вона покриває послуги:

  1. облагороджування прибудинкових територій;
  2. прибирання під’їздів, сходових майданчиків;
  3. обслуговування ліфтів і сміттєпроводів;
  4. вивіз сміття;
  5. технічне обслуговування водопроводів, стоків, каналізації будинку;
  6. обслуговування домофонної системи (якщо її встановлюють не самі мешканці);
  7. ремонт технічних елементів, зовнішніх пошкоджень будівлі і т. д.

Тобто квартплата складається з усіх послуг, які стосуються утримання будинку та прибудинкових територій. Та сума, яку споживачі послуг платять щомісяця, повинна забезпечувати заробітну плату працівникам комунальних служб, які і виконують вище перелічені завдання.

А що ж таке комунальні платежі? Комунальні платежі здійснюються за послуги, які надають житлово-комунальні господарства для комфортного проживання мешканців квартир, приватних будинків, користувачів офісів та інших громадських закладів. Комунальні послуги складаються з: забезпечення холодною, гарячою водою та водовідведення; опалення; електропостачання; газопостачання.

Кожен відвідувач сайту може легко оплатити комунальні послуги без комісії, включаючи і комунальні платежі, і квартплату. Зручних платежів з EasyPay!

Коментарі (1)

Сергій

На які підставі у м. Черкаси Боронив А. Ю. Займається фінансовим ограбуванням мешканців міста. Він комісії не пройшов, не виграв займатися комунальними послугами. Влада
Прикриває його корупційну схему. То колиж все-таки буде правда на світі.

09.08.2020 at 09:08
Відповісти
Залишити коментар