Пошук

Що таке платіжний агрегатор?

0
966

В інтернеті присутня незліченна кількість способів розплатитися за покупки. Але чи звертали ви увагу, що оплата відбувається за одним і тим же принципом, незалежно від того якою карткою і на якому сайті ви розраховуєтесь. Справа в платіжних агрегаторах, які покликані зробити наше життя легше при здійсненні оплат в інтернеті.

Платіжний агрегатор – це система електронної комерції, яка об’єднує всі можливі способи оплати в один для полегшення проведення платежів в інтернеті.

Компанія-платіжний агрегатор встановлює домовленості з окремими платіжними системами і операторами та спрощує процес здійснення покупок в інтернеті. Адже самостійно налаштувати функціонал навіть мінімального набору платіжних сервісів — завдання непросте й трудомістке.

Як відбувається робота безпосередньо без агрегатора?

Робота безпосередньо без агрегатора — це багаторазова реєстрація, ознайомлення, встановлення контакту, настройка API та укладення договорів з кожним платіжним сервісом окремо. В подальшому регулярний підпис актів, відстеження змін API, підтримка користувачів, самостійна робота з помилковими платежами. І так десятки і сотні разів. Навіть уявити складно, скільки часу піде на підключення навіть найпопулярніших платіжних систем. В результаті — це просто втрата часу, сил, нескінченний потік невирішених питань і складності на кожному з етапів підключення.

Як відбувається робота з допомогою агрегатора?

Прийом платежів на сайті з агрегатором полегшує, прискорює і автоматизує кожну щабель фінансових операцій при оплаті. Агрегатор за замовчуванням підтримує:

– електронні гроші

– платіжні термінали і каси

– мобільні платежі

– платежі через банк

– інтернет-еквайринг

– банківські карти

Як працює платіжний агрегатор?

  1. Покупець оформлює замовлення на товар або послугу інтернет-магазину. Замовленню привласнюється унікальний цифровий номер.
  2. На сторінці оплати покупець обирає бажаний спосіб оплати: банківські карти VISA, MasterCard, електронні гроші WebMoney.UA, оператори зв’язку та багато інших.
  3. Після введення даних, платіжний агрегатор інтернет-магазину здійснює перевірку і проводить транзакцію.
  4. Після проведення оплати, агрегатор повертає покупця на сайт інтернет-магазину, а сервера інтернет-магазину повідомляє про результати операції.

Платіжний агрегатор — це одне зручне рішення для різних способів оплати. Лише один раз підключивши, ознайомившись і налаштувавши платіжні сервіси згодом власник сайту буде лише відстежувати стан операцій отримуючи регулярні акти і спостерігаючи звітність в Особистому кабінеті.

Навіщо існують агрегатори платіжних систем?

Агрегатори платіжних систем використовують люди і сервіси, які приймають платежі через інтернет, отримують платежі та виплати від роботодавців, продають товари й послуги або інтернет-бізнес є їх джерелом доходу:

– інтернет магазини
– онлайн-сервіси
– трейдери
– фрілансери
– онлайн-бізнеси
– веб-майстри

Платіжні агрегатори підійдуть тим, хто продає через інтернет товари, квитки, послуги, digital-контент.

Переваги платіжних агрегаторів:

Універсальність

Агрегатор платіжних систем об’єднує всі можливі способи оплати в одну і позбавляє від необхідності підключати кожну окремо.

Економія часу

Оплата за допомогою платіжного агрегатора проходить у лічені секунди.

Вигода

Комісія при оплаті за допомогою універсального платіжного агрегатора частіше набагато нижче ніж при оплаті через конкретну платіжну систему.

Звітність

Власник сайту або сервісу до якого підключений платіжний агрегатор має можливість переглядати та аналізувати платежі та операції за різними критеріями.

Легкість у використанні

Інтерфейс оплат простий і інтуїтивно зрозумілий для кожного інтернет-користувача.

Технологічність

Системи безперервно вдосконалюються. Процес оплати прискорюється, з’являються нові функції.

Агрегатор платіжних систем — це посередник між інтернет-магазином і сервісами по прийому або переказу грошових коштів.

Яку комісію беруть агрегатори за надання послуг?

Агрегатори встановлюють фіксований відсоток від транзакції. Сума комісії встановлюється з огляду на такі фактори, як:

  1. Щомісячний грошовий обіг сайту. Чим вище грошовий обіг — тим вигідніше умови для власника інтернет-магазину, аж до розробки індивідуального тарифного плану.
  2. Тип бізнесу. Для оплати комунальних послуг, сайтів-пошуковиків авіаквитків та бірж благодійності розробляється окрема тарифна сітка.
  3. Способи оплати. На кожен спосіб оплати встановлюється окремий відсоток. Наприклад, при оплаті банківською картою комісія становитиме 2% від суми платежу, а при оплаті в терміналі вже 10%.

Іноді можливе укладання договору без комісії. В такому випадку встановлюється фіксована щомісячна абонентська плата.

Які платіжні агрегатори існують?

Найвідоміші світові платіжні агрегатори — 2checkout, Сcnow, Paysera і Paymentwall. Сервіс EasyPay також надає можливість підключення системи EasyPay до інтернет-сайту для повноцінного прийому і здійснення інтернет-платежів. EasyPay надає максимальну в Україні функціональність та фінансово-технологічні рішення: гнучкі тарифи, антифрод-систему та моніторинг платежів, рекурентні платежі, холд, маршрутизацію платежів та багато іншого. Підключити і дізнатися більше можна тут.

Чим відрізняються платіжні агрегатори?

Відмінності між платіжними агрегаторами полягають у переліку підтримуваних сервісів й платіжних систем і в функціональності. Розглянемо, на які критерії варто звернути увагу при виборі платіжного агрегатора для інтернет-магазину.

  1. Репутація. Скільки років компанія присутня на фінансовому ринку? Дізнайтеся враження, відгуки клієнтів, історію розвитку і поведінку при виникненні надзвичайних ситуацій.
  2. Хто може підключитися до системи. Деякі компанії універсальні і дозволяють підключитися юридичним, фізичним особам, індивідуальним підприємцям. Однак на ринку представлені і агрегатори, які дозволяють підключитися фізичним особам на окремих умовах.
  3. Тарифи. Уважно вивчіть тарифну сітку платіжного агрегатора. Уточніть, чи можлива розробка індивідуального тарифного плану конкретно під ваш бізнес.
  4. Безпека. Дізнайтеся, які протоколи безпеки підтримує сервіс і наскільки надійно захищений від шахраїв.
  5. Додаткові можливості. Смс-повідомлення, логістика, оплата BitCoin і ін.
  6. Можливість оплати зарубіжними банківськими картами. Агрегатор платежів для інтернет-магазину повинен бути універсальним і функціональним, щоб охопити найширшу аудиторію.
  7. Служба підтримки. Служба підтримки платіжного агрегатору зобов’язана бути доступна 24/7 і представлена ​​у різних каналах комунікації (соцмережі, телефон, імейл, месенджери).

Працювати з платіжними агрегаторами зручно, безпечно та вигідно. Якщо ви є власником інтернет-сайту за допомогою якого плануєте заробляти або вже отримуєте прибуток, вам неодмінно варто задуматися про підключення подібного сервісу на свій інтернет-сайт.

Залишити коментар