Пошук

Токенізація. Що це таке?

0
1247

Оплата послуг онлайн надійно захищена сучасними протоколами безпеки. Інтернет-магазини та платіжні сервіси оберігають платежі та дані банківських карт користувачів. EasyPay, приміром, щороку підтверджує сертифікацію PCI DSS та захищає дані користувачів згідно останнім міжнародним стандартам. Одним з найсучасніших видів захисту даних є токенізація.

Давайте більш детально розглянемо, що являє собою цей процес.

Токенізація – технологія, що дозволяє убезпечити електронні платежі за допомогою системи шифрування даних.

Токенізація дозволяє здійснювати платежі не розголошуючи дані карти/рахунку користувача. Інформація про карту (номер карти/cvv-код і ін.) замінюється унікальними цифровими ідентифікаторами – токенами.

Токени захищають персональну інформацію та фінансові операції передаючи дані карти у зашифрованому вигляді. Токени створюються через математичні формули або випадкові буквено-цифрові генератори і не можуть бути використані зловмисниками, так як не несуть в собі ніякої цінності.

Для чого потрібна токенізація?

Токенізація виводить безпеку платежів та фінансових операцій на найвищий рівень, а також полегшує безконтактні способи оплати (наприклад, оплата смартфоном). Легкість оплати, безпека та надійність – головні переваги токенізаціі.

Як відбувається процес токенізаціі?

При оплаті на касі або в інтернеті, дані карти направляються у захищений мережевої шлюз та спеціальний зчитувальний пристрій, який перетворює дані у  токен, щоб здійснити транзакцію. Фінансові дані шифруються та не передаються напряму, а значить платіж та дані карти надійно захищені від зловмисників. На даний момент токенізація – найнадійніший спосіб оплати у світовій електронній комерції.

Застосування токенізаціі

Токенізація активно впроваджується в сфері електронної комерції. З огляду на швидкість розвитку безконтактних платежів та технологічних рішень, можемо очікувати масове застосування даної технології вже в найближчі кілька років. В Україні, в тому числі. Ви готові?

Залишити коментар