Пошук

7 порад, як заощадити на опаленні будинку

0
377

Продовжуємо ділитись актуальними порадами , як заощаджувати на комунальних послугах. У останньому блозі ми ділились лайфхаками, як заощадити при сплаті комунальних за воду. Сьогодні розповідаємо, як заощадити на опаленні будинку.

 

 

Регулюйте температуру повітря в квартирі. Пам’ятайте, кожен градус підвищує витрати на опалення у середньому на 5-10%. Комфортною вважається температура у 20°С.

 

 

 

 

Опалюйте лише ті приміщення, у яких знаходитесь більшість часу. Особливо це стосується великих квартир з вітальнями. Вмикайте тепло у вітальнях завчасно перед приходом гостей. А коли у вітальні потреби не має – вимикайте. Мінус опалення однієї кімнати – великий плюс до заощаджень вашого сімейного бюджету.

 

 

Встановіть індивідуальний лічильник тепла. У такому випадку ви будете сплачувати лише за те тепло, яке реально надійшло до квартири.

 

 

 

 

Встановіть термостат. Це пристрій, що підтримуватиме температуру на заданому рівні. Виставивши необхідну температуру, пристрій регулюватиме інтенсивність надходження тепла у кімнату. При цьому атмосфера буде комфортною, а лічильник нараховуватиме менше за тепло.

 

 

 

Відкривайте жалюзі та штори протягом сонячного дня. Завдяки сонцю кімнати непомітно нагріватимуться природнім чином. А ще не закривайте шторами радіатори. Нехай тепло поширюється по всій квартирі. У такий елементарний спосіб заощаджується до 5% тепла.

 

 

 

Якщо будете робити ремонт, оцініть ресурси та попіклуйтесь про утеплення квартири/будинку. Балкон, вікна, стіни – одного разу вклавшись в утеплення ви значно заощадите на сплаті комунальних за опалення у майбутньому. Приміром, віддача тепла від нових алюмінієвих радіаторів на 40-50% краща, ніж від старих чавунних.

 

 

 

Отримані рахунки сплачуйте онлайн на easypay.ua. Дотримання вищевказаних порад + низька комісія сервісу – успішний рецепт заощадження коштів при сплаті за опалення вашої оселі.

Залишити коментар