Пошук

Скільки коштують комунальні платежі за однокімнатну квартиру

0
1030

 

Зазначені дані є середньостатистичними за 2017 рік, адже тарифи на комунальні послуги продовжують зростати. Провівши розрахунок згідно з актуальними тарифами, з’ясовуємо, що вартість комунальних платежів за однокімнатну квартиру (30 кв.м.), в якій проживає 1 людина, складе приблизно 1700 грн/місяць. У літній період ця цифра буде меншою через відсутність опалення і місячну відсутність гарячої води у зв’язку з профілактикою. У загальну вартість включена ціна за опалення, електрику, гарячу, холодну воду і водовідведення, а також квартплата. Давайте подивимося на інфографіку і з’ясуємо, якій комунальній послузі відповідає більша частина загальної вартості, а якій — менша.

Вище зображена діаграма показує, що при проживанні в однокімнатній квартирі найбільше доводиться платити за опалення в комунальних платежах, далі йде частка гарячої води, далі – частка вартості електроенергії, потім – квартплата, і найменше щомісяця споживачі платять за холодну воду.

Оплатити комунальні послуги за одно-, дво-, трикімнатну квартиру і так далі можна легко на сайті EasyPay. Перед оплатою необхідно враховувати наявні пільги або оформити субсидію. На субсидію можна претендувати навіть якщо людина живе тимчасово в Києві (або в будь-якому іншому місті) і просто орендує житло. Для оформлення субсидії знадобляться: заява, декларація про доходи, договір про оренду квартири/будинку.

Залишити коментар