Пошук

Цифрова економіка. Як ми будемо жити в еру digital?

1
531

Цифрова економіка — термін, яким ще рік тому оперували лиш гіки, а тепер він активно увірвався у повсякденне життя. Що це за поняття? Невже цифрові технології тепер всюди? Розбираємося, що нас чекає і як далі жити.

Розумні технології для вирішення щоденних завдань — основа цифрової економіки. Цифрова економіка — це віртуальне середовище, яке доповнює нашу реальність. Цифрові гроші, цифрові рішення для будинків, автомобілів і цілих міст! “Digital скоро замінить повітря” 🙂

Сінгапур, Великобританія, Нова Зеландія, ОАЕ, Естонія, Японія, Ізраїль – країни-лідери з розвитку цифрової економіки. Ці держави взяли курс на цифровий розвиток у сферах транспорту, освіти, електронних засобів і сучасних технологій.

Що вже зараз є даністю:

Розумний будинок. Будинок, облаштований за допомогою цифрового інтелекту. Екосистема розумного будинку, без участі господаря, визначає оптимальну температуру приміщення, заощаджує воду, опалення та електрику, піклується про безпеку й оптимізує інші господарські процеси. Наприклад, вхідні двері закриються за мешканцем автоматично, а якщо домашній вихованець покине територію, система відразу ж надішле повідомлення на смартфон. І якщо раніше «розумний дім» вважався дивиною, то зараз і в нашій країні, активно будуються цілі квартали «розумних будинків». Майбутнє вже настало 

Розумний автомобіль. Автомобіль, що обладнаний цифровою системою управління й може пересуватися без участі людини. Google, Tesla, Volvo, Lexus та інші автоконцерни активно розвивають цей напрям. Компанії з упевненістю прогнозують, через 10 років – безпілотні автомобілі запустяться в масове виробництво.

Розумне місто. Житель розумного міста живе в розумному будинку, їздить на розумному автомобілі, паркуючись моментально робить транзакцію з оплатою, а купуючи продукти у супермаркеті отримує підказки, що з чим поєднувати, щоб смачно повечеряти. Подібних сценаріїв безліч. І це вже працює.

Розумні платежі. Платежі за допомогою безконтактних карт, Apple Pay і Google Wallet, прозора оплата й звітність онлайн, Bitcoin і цифрові валюти — все це технології, які доступні зараз кожному користувачеві. Нове віяння — смарт-карти. Смарт-карта об’єднує в собі усі гаманці і платіжні інструменти користувача в одній пластиковій картці і позбавляє необхідності носити з собою все й одразу.

EasyPay вкладає свій важливий внесок в цифрову економіку України і надає сучасні digital-інструменти для здійснення платежів. Сплачуючи з EasyPay ти стаєш частиною розвитку цифрової економіки та розумних платіжних інструментів в Україні. Будь прогресивним. Сплачуй послуги разом з EasyPay.

Коментарі (1)

Виталий

Как и чем будет жить человек, когда технологии полностью заменят его применение? Сдается мне, что большинство так называемых будущих технологий, технологически уже существуют, однако их внедрение останавливает экономика – оставить весь мир без работы это не выход.

24.07.2017 at 10:10
Відповісти
Залишити коментар