Пошук

7 порад фінансової грамотності

1
430

EasyPay піклується про те, щоб ви грамотно розпоряджалися особистим бюджетом. Сім простих порад, які допоможуть вам побудувати більш гармонійні стосунки з фінансами.

Почніть вести облік особистого бюджету. Фундаментальний принцип. Встановіть на телефон мобільний додаток та записуйте, як доходи, так і витрати. Наприкінці місяця ви зможете проаналізувати витрати і сформувати власні принципи управління особистими фінансами.

 

Здійснюйте покупки раціонально. Не піддавайтеся миттєвим бажанням. Реклама навколо так і манить щось прикупити. Купуйте тільки ті речі, які вам дійсно необхідні в даний момент.

 

Користуйтеся сервісами з мінімальною комісією. Здійснюйте платежі на easypay.ua. Комунальні, інтернет, мобільний телефон, перекази з карту на карту – завдяки низьким (0%) комісіям сервісу, ви збережете власні кошти.

 

Розставте пріоритети. Складіть фінансовий план на місяць/тиждень день. Розпишіть, на що вам потрібні кошти терміново, а які покупки можуть почекати. Дотримуйтесь плану.

 

Не зациклюйтеся на речах. Закуповуючись одягом та дорогими гаджетами, ви віддаляєте себе від дійсно важливих цілей. Не варто купувати речі тільки для того щоб справити враження на інших.

 

Відкладайте. Визначте суму, яку ви зможете відкладати щомісяця. Накопичені кошти вам обов’язково стануть у нагоді. Та й ви будете почуватися впевнено, знаючи, що маєте кошти про всяк випадок. 

 

Благодійність. У світі є маса способів допомогти. І гроші – найпростіший. Найзаможніші люди планети стверджують, що навіть будучи небагатими, допомагали іншим, і в наслідку, отримували можливості заробити більше. Діліться з тими, хто потребує допомоги.

Дотримуючись цих порад ви не станете відразу ж багатшими, але навчитеся аналізувати витрати та виважено ставитись до грошей. А у вас є секрети, які допомагають бути фінансово грамотним? Діліться в коментарях.

Коментарі (1)

іГОР

Я даю гроші на зберігання іншим, щоб назбирати на щось

13.04.2017 at 18:54
Відповісти
Залишити коментар