Пошук

Тарифи на електроенергію Дніпро

0
1254

Тарифи на електроенергію в Дніпрі

 

Тарифи на електроенергію в Дніпрі

Цю статтю ми почнемо з того, що тарифи на електроенергію не диференціюються за регіонами. Вони є єдиними для всього населення. Відрізняються ціни на електрику тільки для промислових підприємств.

Сьогоднішні тарифи діють з 2021 року, а докладніше про них ми поговоримо нижче.

Так, жителі Дніпра, так само, як решта украънцыв, сплачують за 1 кіловат світла 1,68 грн – незалежно від обсягів споживання.

Тарифи на світло для пільгових категорій населення скасовані, проте “нічний” тариф зберігається як і раніше.

 

Тарифи на світло для населення в Дніпрі

Як ми і обумовили вище, населення і промислові підприємства платять за електроенергію по-різному.

Промислові підприємства оплачують послугу згідно того, до якого класу споживачів (по напрузі) вони відносяться – першого або другого.

Перший клас напруги – промисловці, що приєднані до точки, ступінь напруги якої – 27,5 і вище кВт.

Другий – ті, хто приєднаний до точки напруги менше 27,5 кВт.

Постачальниками електрики для побутових споживачів (населення, що проживає в міській та сільській місцевості) і промислових підприємств є «ДТЕК «Дніпровські електромережі» і ПрАТ «ПЕЕП «ЦЕК».

Тарифи для промисловців є наступними:

Постачальник Тариф, грн/1 мВт/год
1 клас напруги 2 клас напруги
«ДТЕК «Дніпровські електромережі» 81,39 550,46
ПРАТ «ПЕЕП «ЦЕК» 93,91 577,07

Поряд з підвищенням цін за світло для населення, уряд також анонсував підвищення вартості мегавата електроенергії для підприємств. Для бізнесу вартість ціни за електрику орієнтовно зростуть на третину.

Разом з тим, ми нагадуємо нашим читачам, що заплатити за світло вони можуть онлайн – за допомогою сервісу EasyPay.
Для цього виберіть необхідного постачальника, введіть номер особового рахунку та реквізити карти, якою ви оплачуєте послугу.

Чек про оплату ви зможете тут же роздрукувати або скинути собі на пошту.

А зареєстровані користувачі сайту EasyPay можуть, крім усього іншого:

  • платити за послуги електронними грошима або балами, набраними в програмі лояльності Fishka;
  • зберігати шаблони платежів, щоб не вводити заново всі необхідні реквізити;
  • платити без комісії за допомогою віртуальної картки EasyPay.

При цьому, відзначимо, що реєстрація на сайті займе у вас не більше 5-ти хвилин. Від вас знадобиться тільки номер вашого телефону і надійний пароль.

 

Як змінювалася ціна на електроенергію в Дніпрі

Тариф на електрику в Україні завжди був орієнтований на середню заробітну плату. Давайте поглянемо, як змінювалася ціна на електроенергію протягом останнього десятиліття.

Рік Тариф, коп/кВт/год
1996-1998 10
2000-2005 15,6
2006-2010 24,4
2011-2013 36,5
2014 42
2015 79
2016 129
2017 168

Як стає зрозуміло з таблиці, різко ціни на електроенергію для українців підвищилися в період з 2006 по 2010 і протягом наступних 5 років – з 2011 по 2013.

І в зв’язку з тим, що для нас готують нове підвищення вартості електроенергії для населення, ми рекомендуємо нашим читачам звернути увагу на всілякі способи економії електрики і, звичайно ж, грошей.

Зараз в Україні, образно кажучи, діють два тарифи на світло – «денний» (з 7:00 до 23:00) і «нічний» (з 23:00 до 7:00). Згідно першого, ми платимо за світло в повному обсязі, а згідно з другим – тільки 50%. Як домогтися такого тарифікування у себе вдома?

Дуже просто. Рекомендуємо придбати двозонний лічильник. В основі його роботи те, що такий прилад обліку «рахує» кіловати окремо – в денний і нічний час. На виході ви отримуєте одну суму – з урахуванням «денного» і «нічного» тарифів.

Експерти запевняють, що такий лічильник окупиться вже за рік, а свідченням цього стане суттєва економія коштів.

 

Скільки коштує кіловат світла в Дніпрі

Кіловат світла для дніпрян і інших жителів України коштує 168 коп (обсяг споживання не має значення).

Фахівці стверджують, що ціни на світло будуть рости лінійно. В кінцевому підсумку Україна повинна вийти на досвід країн Західної Європи, де головна мета підвищення тарифів – відповідність внутрішньодержавних цін ситуації на енергетичному ринку.

Відзначимо, що станом на сьогодні і в порівнянні з іншими європейськими країнами, ціни на світло в Україні залишаються найнижчими. Найдорожчі тарифи за електроенергію в Данії. Там за нього, в перерахунку на гривні, платять 9,51 грн за кубометр.

На завершення ми можемо порадити українцям стежити за змінами на енергоринку, по можливості – економити і платити за послуги онлайн.

Пресслужба EasyPay
Всі статті автора
Всі статті автора
Залишити коментар