Пошук

Що робити, якщо ви загубили банківську картку під час подорожі

0
654

Подорожувати —- це завжди приємно! Зміна оточення, нові емоції, враження, цікаві місця. Але все це в одну мить може закінчитися, якщо у вас вкрадуть або ви загубите банківську карту. Тому завжди потрібно бути напоготові, особливо в популярних місцях.

Але що ж робити, якщо карту ви все-таки втратили? Без паніки, розповідаємо, як вийти з ситуації:
Список необхідних дій при втраті картки:

1. Блокування картки
Як тільки ви виявили втрату, варто відразу ж заблокувати карту, щоб нею не змогли скористатися сторонні особи.

Способи блокування карти:

– Зверніться в службу підтримки банку
Найпоширеніший спосіб — звернутися безпосередньо до Служби підтримки вашого банку, повідомити про ситуацію та заблокувати картку в телефонному режимі. Консультант зможе заблокувати картку та грошові операції по ній, якщо картою вже скористалися зловмисники.

– Заблокуйте через інтернет-банкінг або в банківському додатку
Якщо можливості зв’язатися по телефону немає, заблокуйте картку за допомогою інтернет-банкінгу або мобільного додатку встановленого на смартфоні. Більшість банків надають можливість самостійного блокування картки онлайн.

– Блокування за допомогою смс-команд
Коли немає можливості зателефонувати і інтернет також недоступний заблокуйте картку за допомогою смс-команд, якщо це передбачено функціоналом вашого банку. Варіації команд варто уточнити заздалегідь і виписати в замітки про всяк випадок.

2. Користуйтесь гаманцем EasyPay
Вирушаючи в поїздку поповніть деяку суму на електронний гаманець EasyPay. Віртуальний гаманець неможливо втратити. Це дозволить вам бути спокійними і знати, що ви завжди можете перерахувати власні кошти на запасну картку або на карту друзям і зняти готівку.

3. Зробіть нову картку у місцевому банку
Якщо запасної картки немає, зверніться в місцевий банк і дізнайтеся чи можна відкрити банківську карту. Багато банків дозволяють відкривати дебетові картки туристам. Уточніть в якому банку є така можливість і зверніться за новою картою.

4. Додаткові опції (друзі, грошові перекази, готівка)
Найголовніше — не соромтесь попросити про допомогу. У подібній ситуації може опинитися кожен.
Зверніться до друзів, попросіть надіслати грошовий переказ або перевести кошти. Якщо у вас немає іншої банківської карти, але є документи ви можете отримати кошти за допомогою сервісів грошових переказів.

Якщо ж разом з карткою ви втратили і документи рекомендуємо негайно звертатись  у посольство України, в тій країні, де ви знаходитесь.

Лайфхаки для мандрівників:

Заздалегідь підготуйте кілька карт з грошима на рахунку і зберігайте їх окремо.

Зберігайте готівку окремо від банківських карток.

Пам’ятайте, що у туристичних місцях особливо багато шахраїв.

Дотримуйтесь простих правил безпеки, будьте уважними і насолоджуйтесь відпочинком.

Залишити коментар