Пошук

Як влаштований термінал зсередини

2
966

Термінали самообслуговування значно полегшили процес поповнення рахунку, переказу коштів та сплати послуг. Розберемо, як влаштовані апарати зсередини та яким чином їм вдається проводити різноманітні платежі за лічені секунди.

Технічна начинка

  1. Серце терміналу – системний блок, що складається з жорсткого диска, материнської плати та інших комплектуючих. Відповідає за швидкодію та успішне виконання транзакцій.
  2. Купюроприймач. З зовнішньої сторони – область для прийому купюр. З внутрішньої сторони знаходиться короб, в якому зберігаються купюри. Короб надійно захищений від взлому, доступ до нього мають лише співробітники EasyPay.
  3. Принтер для чеку. Над принтером – область для чекової стрічки.
  4. Інтернет-модем. Своєрідний мозок, який забезпечує зв’язок платіжного терміналу з сервером.

Як проходить платіж всередині терміналу?

У момент, коли ви здійснюєте платіж, термінал за допомогою інтернет-модему з’єднується з сервером платіжної системи . Інформація передається по захищеним каналам зв’язку. Сервер обробляє інформацію  та підтверджує введені дані у постачальника послуг. В результаті відбувається транзакція. Тривалість процесу – декілька секунд.

Термінали самообслуговування за замовчуванням працюють на операційній системі Linux. Екранний інтерфейс сервісу EasyPay максимально простий та зручний у використанні. Користувачу потрібно лише обрати необхідну послугу зі списку, ввести дані та вставити купюри в купюроприймач. Кожній операції присвоюється персональний ID, який вказується на чеку. Термінали самообслуговування EasyPay проходять регулярне технічне обслуговування, надійно захищені від вірусів та активні 24/7 365 днів на рік. Більше 8600 терміналів спрощують оплату послуг жителям України. Дізнатися, де знаходиться найближчий термінал, ви можете на оновленій Мапі терміналів EasyPay.

Коментарі (2)

Олександр

Доброго дня! Мене цікавить чи є в тарміналі для поповнення рахункув відеокамера?

21.06.2017 at 11:07
Відповісти
    blog_admin

    Доброго дня. Більшість терміналів розташовуються в місцях покриття відеокамер торгових центрів та магазинів.

    26.06.2017 at 17:36
    Відповісти
Залишити коментар