Пошук

Як відбуватиметься оплата рахунків за електроенергію у 2019 році?

0
452

1 січня 2019 року в Україні розпочинається перший етап державної реформи ринку електроенергії для того, щоб він почав працювати за європейською моделлю.

Законодавчо зміни передбачені новим Законом «Про ринок електричної енергії», який фактично є «енергетичним безвізом», зробить ринок відкритішим і створить нові можливості та вигоди для клієнтів.

Що це означає для мешканців Києва?

З 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам в Україні надаватимуть дві різні компанії. Оператор системи розподілу – ДТЕК Київські електромережі й компанія-постачальник – Київські енергетичні послуги. Це дві незалежні компанії – з різними кол-центрами, рахунками та ліцензіями.

Як зміняться рахунки за оплату електроенергії? Це будуть два окремі рахунки?

У клієнтів і далі залишається всього один рахунок за електроенергію, у якому з’являться дві окремі рядки: вартість послуг із розподілу та вартість електроенергії, ця модель розрахунків прийнята в Європі. Зміна в структурі тарифу не означає його збільшення.

Як передавати показання?

Нічого не змінилося. Оплату, як і раніше, можна зробити через Особистий кабінет. Для користувачів системи й електронних платіжних систем реквізити в системі зміняться автоматично. Тут також можна передавати показання лічильників. Крім того, як і раніше, передати показання можна за телефоном кол-центру ДТЕК Київські електромережі 15–88, в онлайн-чаті груп Facebook ДТЕК Київські електромережі та іншими звичними способами.

Чи зможу я продовжувати сплачувати послуги електроенергії і надалі за допомогою сайту та терміналів EasyPay?

Так. Ми вже налаштовуємо наш процесинг до прийому платежів. Користувачам сервіси будуть доступні у 2019 році з початку старту реформи. Ми повідомимо про зміни та нововведення у процесі оплати послуг. Слідкуйте за новинами.

Більше деталей щодо реформації та правил обслуговування ДТЕК у 2019 році: https://dtek-kem.com.ua/uvaga_reforma

Залишити коментар