Пошук

Захист від шахраїв: як працює токенізація банківських карток

2
448

В епоху популярності цифрової економіки та E-commerce безпека платежів є ключовою проблемою не лише для компаній, а й для користувачів. Зокрема, персональна та фінансова інформація можуть стати ціллю для шахраїв та кіберзлочинців.

Щоб під час платіжних операцій зловмисники не «перехопили» особисті дані, найбільші міжнародні платіжні системи розробили сервіси токенізації банківських карт. Це забезпечує найвищий рівень безпеки інформації та полегшує процес оплати.

EasyPay надійно захищає конфіденційну інформацію своїх клієнтів, тому ми інтегрували у свою систему продуктове рішення компанії VISA – Visa Token Service (VTS). При додаванні карток Visa, дані автоматично шифруються і мерчант не отримує жодної персональної інформації про вас під час інтернет-розрахунку.

Що таке токенізація?

Що таке токенізація? Розповідаємо про те, як працює токенізація та її переваги.

Токенізація – це процес заміни реальних даних банківської картки, таких як номер картки, термін дії та код безпеки, на унікальний цифровий ідентифікатор – токен (ключ). Він стає безпечною заміною фізичної інформації та використовується для здійснення платежів. Токенізація дозволяє розширити можливості безконтактних платежів та знижує ризик викрадення персональних даних під час транзакцій.

Як відбувається токенізація через платіжний сервіс?

  1. Запит на токенізацію. Власник картки (споживач) або платіжний сервісний проводить валідацію через банк, що видав картку.
  2. Генерація токена. Після отримання позитивної відповіді від банку платіжний сервіс (наприклад, EasyPay) створює унікальний цифровий токен, пов’язаний з конкретною карткою. Він може бути у форматі числа, рядка чи іншого ідентифікатора, який не розкриває реальні дані картки.
  3. Прив’язання токена до картки. Платіжний сервіс асоціює згенерований токен з реальними даними банківської картки у своїй системі та пов’язує їх між собою.
  4. Здійснення платежу. Під час оплати токенізованою карткою, клієнт використовує токен замість реальних даних. Платіжний сервіс використовує зашифрований ключ для розпізнавання токену і пов’язує з реальними даними картки у своїй системі.
  5. Авторизація та підтвердження. Розшифрувавши токен, платіжний сервіс направляє авторизаційний запит в банк з реальними даними картки. Після успішної авторизації здійснюється платіж, а власник картки отримує підтвердження про оплату.

Технологія токенізації від Visa

Міжнародна платіжна система Visa розробила власний інноваційний сервіс токенізації – Visa Token Service. Компанія EasyPay вже користується всіма його перевагами й одразу токенізує картки Visa, які ви додаєте на сайт easypay.com.

Visa Token Service (VTS) – це технологія токенізації, яка дозволяє безпечно здійснювати платежі в Інтернеті та інших каналах зв’язку. VTS використовують не тільки в мережі Інтернет, але й у фізичних магазинах, де можна здійснити платіж за допомогою мобільних пристроїв, замість фізичних карток. Ця технологія сприяє зручності та безпеці платежів, дозволяючи споживачам та торговцям використовувати сучасні електронні платіжні рішення.

Переваги VTS

  1. Безпека. Токени дозволяють знизити ризик викрадення фінансових даних, оскільки вони не містять справжню інформацію та є унікальними для кожної транзакції.
  2. Зручність та швидкість. Користувачі можуть здійснювати платежі, використовуючи свої токенізовані картки через різні канали, включаючи мобільні застосунки та онлайн-платформи.
  3. Глобальна доступність. Visa Token Service – це популярна технологія, яка доступна для користувачів та торгових партнерів по всьому світу, що сприяє глобальному її прийняттю та використанню.

Mastercard, до речі, теж має власний сервіс токенізації Mastercard Digital Enablement Service (MDES).

Mastercard Digital Enablement Service (MDES) – це платформа, що займається токенізацією банківських карток і забезпечує зручність та безпеку платежів в цифровому середовищі. MDES створений для того, щоб спростити процес безконтактних та мобільних платежів, а також забезпечити захист конфіденційної інформації користувачів. Платформа підтримує Near Field Communication (NFC), стандартний протокол токенізації та сумісність з різними мобільними пристроями й операційними системами.

Компанія EasyPay забезпечує безпеку та конфіденційність персональних даних своїх клієнтів. Ми щороку підтверджуємо сертифікацію PCI DSS та захищаємо дані користувачів відповідно до останніх міжнародних стандартів. Користуйтеся перевіреними платіжними сервісами й здійснюйте фінансові послуги разом з EasyPay!

EasyPay – ваш надійний помічник у світі онлайн-платежів 💛

Слідкуйте за новинами про фінанси та технології:

👉 у нашому телеграм-каналі – https://t.me/easypayofficial

👉 та блозі – https://blog.easypay.ua/category/novini/

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора

Коментарі (2)

Олена

Я не можу оплатити замовлення

03.12.2023 at 07:42
Відповісти
    Служба Підтримки

    Вітаємо!

    Прохання звернутись до нашої служби підтримки за номером 0 800 60 30 03, або написавши лист на пошту supportapp@easypay.ua та вказати номер замовлення, яке намагаєтесь оплатити, перші 6 та останні 4 цифри картки, з якої оплачуєте та, за можливості, надати скріншот помилки, що виникає.

    Очікуємо на Ваше звернення.

    З повагою, команда EasyPay.

    04.12.2023 at 14:20
    Відповісти
Залишити коментар