Пошук

11 порад, які допоможуть підготувати банківські картки до подорожі

0
543

Плануючи подорож ми з радістю піклуємось про оплату готелів, шукаємо вигідні авіаквитки та обираємо цікаві маршрути. А як щодо банківських карток? Адже без них подорож може і не відбутися зовсім. 11 простих порад допоможуть підготувати банківські карти до подорожі та не опинитися в неприємній ситуації перебуваючи за кордоном.

  1. Перевірте дані карти 
    Перед початком подорожі перевірте свої рахунки і переконайтеся, що термін дії карти не закінчився. Перевірте суму кредитного ліміту і залишок на рахунку.
  1. Проінформуйте свій банк
    Повідомте банку про майбутню поїздку. У разі необхідності банк зможе запобігти підозрілим транзакціям на Ваших рахунках.
  1. Подбайте про запасні картки
    Рекомендується мати запасну кредитну карту з резервної сумою коштів на випадок втрати або блокування основної.
  1. Уточніть тарифи на розрахунки за кордоном.
    Слід пам’ятати, що за кордоном можлива конвертація коштів під час оплати. Уточніть тарифи на користування карткою в країнах подорожі. Якщо є можливість – підключіть кешбек, це допоможе значно заощадити на поїздці.
  1. Користуйтесь банкоматами міжнародних банків.
    Уточніть у Вашого банку тарифи та ліміти на зняття коштів у банкоматах за кордоном. Дізнайтеся про наявність банків-партнерів в країні перебування, в деяких випадках зняття коштів відбувається з 0% комісією. Не знімайте гроші в невідомих і підозрілих банкоматах.
  1. Встановіть обмеження, щоб уникнути непередбачених витрат.
    Встановіть максимальний ліміт для інтернет-платежів і операцій у валюті, щоб уникнути шахрайства. Для здійснення дорогої покупки Ви завжди зможете змінити ліміт.
  1. Залишайтесь на зв’язку.
    Збережіть номер банківської карти та контактні номери телефонів Служби підтримки Вашого банку.
  1. Пам’ятайте про безпеку даних карти.
    Запишіть PIN і інформацію про карту (номер, термін дії) і зберігайте дані в надійному місці, подалі від гаманця.
  1. Не залишайте картки без нагляду.
    Перебуваючи в подорожі робіть оплати виключно під особистим наглядом. 
  1. Зберігайте карти окремо від готівки.
    Щоб уникнути втрати усіх коштів зберігайте картку окремо від готівки. Якщо щось трапиться з готівкою – карта стане в нагоді, і навпаки.
  1. Аналізуйте витрати.
    Під час покупок зберігайте чеки та звіряйте суми з випискою за рахунком. При виявленні підозрілих оплат зв’яжіться з банком для уточнення інформації та повернення коштів.
Залишити коментар