Пошук

Сплачуйте послуги за допомогою QR у додатку EasyPay

0
859

Ми продовжуємо розповідати про технології, які впроваджуємо в сервіс, щоб вам було ще зручніше і простіше оплачувати будь-які послуги. На цей раз докладно розповідаємо про QR-сканер у додатку EasyPay для iOS і Android.

Що таке QR?

QR-код це тип штрих-коду, який розпізнає камеру телефону. Код представляє собою двухмірне зображення, в яке закладається певний текст чи цифри. QR-сканер у додатку EasyPay здатен зчитувати QR-код та здійснювати моментальну оплату послуг, рахунків і товарів.

До прикладу, за допомогою QR-сканеру можна миттєво оплатити проїзд у громадському транспорті. Достатньо навести камеру на QR-код, система автоматично розпізнає тип та суму платежу, вам лишається лише обрати карту/гаманець, з якого буде зписано платіж.

Як оплатити за допомогою QR у додатку EasyPay?

  1. Знайдіть QR-код для оплати
  2. Відкрийте додаток EasyPay та відскануйте QR-код. Протягом 2-х секунд додаток перенаправить вас на сторінку оплати необхідної послуги.
  3. Оберіть карту або електронний гаманець для оплати (використовується гаманець MasterPass).
  4. При необхідності введіть додаткові дані та підтвердіть платіж.

Додаткові дані (показання лічильника тощо) можуть бути введені в разі оплати комунальних послуг. Квитанція про оплату надходить на електронну адресу клієнта.

Які послуги доступні?

Сьогодні QR-коди успішно використовують банки, бізнеси, страхові компанії та комунальні підприємства по всьому світу. Все більше сервісів надають можливість швидкої оплати за допомогою QR. Це популярні магазини, ресторани, салони краси та кінотеатри. Власники закладів повідомляють клієнтів про можливість оплати QR наліпкою при вході.

Приємно, що не тільки сфера послуг просувається вперед, а й державні підприємства. Так, за допомогою QR-коду можна оплатити більшість комунальних послуг, наприклад, квитанції ГІОЦ та проїзд у громадському транспорті Києва, Львову та інших обласних центрів.

Переваги здійснення платежу по QR-коду

  • Зручність та простота.
  • Заощадження часу. Здійснити платіж можна 24/7 в будь-якому місці, навіть на ходу, без відвідування банківських відділень та черг.
  • Висока швидкість здійснення транзакцій.
  • Безконтактні QR-платежі можна здійснювати навіть з використанням найпростішого смартфону, чому легко при необхідності навчити дітей або батьків похилого віку.
  • На відміну від NFC, QR-платежі не вимагають придбання спеціальних наліпок або банківських карт.

 

Як користуватися QR?

Зчитувати код може будь-який мобільний пристрій з фотоапаратом та додатком EasyPay, а завдяки системі корекції помилок інформацію можна розшифрувати навіть при пошкодженні 30% коду. За допомогою QR також можна надсилати електронні листи та SMS, переходити за посиланнями, дізнаватись GPS-координати місця та інформацію про людину. Завантажуйте додаток EasyPay для свого смартфону iOS або Android і оплачуйте послуги в лічені секунди.

Залишити коментар