Пошук

5 книг про фінансову грамотність

1
840

Фінансова грамотність дозволяє ефективно керувати своїми доходами та забезпечує грошову стабільність. Однак її не викладають в українських школах чи університетах, тому знаходити інформацію доводиться власноруч. Одним з доступних джерел знань є книги, про них сьогодні й поговоримо.

Дехто вважає, що фінансову грамотність потрібно «прокачувати», коли грошей вже стає достатньо, але це не так. Якщо ви не вмієте поводитися з коштами, планувати бюджет та накопичувати заощадження, стати заможним майже неможливо.

Саме тому ми створили для вас добірку з 5 важливих книг про фінансову грамотність, які сформують базове розуміння принципів багатства та допоможуть досягти добробуту. Читайте матеріал і надихайтесь на успіх разом з EasyPay!

Читайте літературу про психологію грошей та налагоджуйте свої відносини з фінансами.

1. «Пес на ім’я Мані або абетка грошей», Бодо Шефер

Історія про дванадцятирічну Кіру, яка знаходить пораненого пса і прислухається до його фінансових порад, легка та пізнавальна. Пес, на ім’я Мані вміє розмовляти та знає про гроші все. Він вчить дівчинку поводитися з фінансами, примножувати доходи та позбуватися боргів. Прислухаючись до рекомендацій, Кіра втілює грошові цілі в життя та допомагає близьким вийти зі фінансової скрути. Автор вчить дітей правильно ставитися до грошей, але й дорослі знайдуть у книзі багато корисного для себе.

2. «Найбагатший чоловік у Вавилоні», Джордж Клейсон

У цій книзі описані закони грошей та ключові принципи накопичення капіталу. Збірка притч, стилізована під вавилонські історії, була написана майже 100 років тому, але й досі не втратила свою актуальність. Дізнайтеся про те, як ефективно керувати фінансами, вкладати гроші, вести бюджет та розбиратися з боргами, на прикладі вавилонян. Зрозумілі поради та життєві історії зробили книгу джерелом мудрості про фінанси, яке ми радимо вам прочитати.

3. «Шлях до фінансової свободи», Бодо Шефер

Ця книга – покрокова інструкція до фінансової незалежності та збільшення доходів. Автор вчить читача поводитися з грошима і крок за кроком супроводжує до примноження багатства. Він мотивує працювати над своїм ставленням до грошей і ретельно продумувати цілі. Бодо Шефер дає поради щодо ведення бюджету, управління боргами та розвитку фінансової грамотності, які будуть корисними для вас.

4. «Багатий тато, бідний тато», Роберт Т. Кійосакі

Різниця між багатими й бідними у мисленні та підході до роботи. Поки бідні працюють лише, щоб отримати гроші, багаті – вкладають сили у здобуття знань. Роберт Кійосакі розповідає про важливі фінансові принципи через реальні історії, приклади та розумні поради. Унікальний підхід автора до фінансового менеджменту зробив книгу бестселером, а її читачів – ближчими до грошової свободи.

5. «Думай як мільйонер», Харв Екер

Книга про те, як помічати можливості, концентруватися на масштабних планах, презентувати себе та досягати багатства. Наші «фінансові програми» формуються на рівні підсвідомості та впливають на відносини з грошима. Тому автор розповідає про те, як змінити внутрішній настрой та переконання щодо грошей. У книжці ви знайдете 17 уроків достатку для тих, хто готовий розбагатіти й дізнаєтесь, як мислення впливає на дохід. Якщо ви шукаєте практичні інструменти для покращення фінансового становища – ця книга для вас.

У світі, де фінансова грамотність є ключовою складовою грошового успіху, вищезгадані книги стають незамінними посібниками. Вони показують ефективні підходи до фінансів, висвітлюють роль прибутків в житті, вчать мислити та формувати цілі, а також надихають і мотивують. Якщо ви хочете розширити знання про фінанси та «подружитися» з грошима – почніть саме з цієї літератури.

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора

Коментарі (1)

Артем

Ці книги є справді тим, що потрібно прочитати кожній людині, яка хоче бути успішною

23.06.2023 at 07:00
Відповісти
Залишити коментар