Пошук

Чи стягується штраф за несвоєчасну оплату комуналки?

0
1216

Заборона нарахування та стягнення штрафів за несвоєчасну оплату комунальних послуг 

Друзі, 18 липня Верховна Рада проголосувала за основу законопроєкт №7531 за яким пропонується тимчасово, на період дії воєнного стану на території України заборонити примусове виконання рішень про стягнення боргів.

Разом з тим, ще 6-го березня Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення щодо заборони нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням

Зверніть увагу: В Україні під час війни нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням — заборонено. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати.

Щодо нового законопроекту, та мораторій на стягнення боргів за ЖКХ, то він пов’язаний з іншим, на який наложив вето президент. Поки це вето не буде подолано, примусове стягнення боргів залишається в силі. Але на разі надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі не буде припинено.

Проте варто не забувати вчасно сплачувати комунальні послуги, адже це наш вклад у підтримку та функціонування інфраструктури держави. І звісно ж, найзручніше за все сплачувати комунальні послуги разом з EasyPay.

Сплатити комунальні послуги

Залишити коментар