Пошук

Дайджест новин від EasyPay

0
196

Зустрічайте щотижневу рубрику від EasyPay – «Дайджест новин»! Ми зібрали для вас 6 новин зі світу FinTech, які варті вашої уваги! Дізнайтеся на скільки відсотків зросло мікрокредитування в Україні, що нового з’явилося в сервісах EasyPay, що відбувається в Twitter та інше. Діліться в коментарях найцікавішою новиною та поширюйте дайджест серед друзів 💛

Застосунок ChatGPT з’явився в Україні

Один з найвідоміших штучних інтелектів тепер може бути не лише на вашому комп’ютері, а й в телефоні, щоправда, наразі він доступний лише для користувачів IOS. Застосунок ChatGPT можна завантажити в App Store. Щоб це зробити треба оновити смартфон до версії 16,1 та вище.

Спочатку застосунок був доступним лише для жителів США, але поступово доступ до нього почали відкривати й для користувачів з інших країн. ChatGPT підтримує синхронізацію пристроїв та голосове введення тексту, а також з’явилася можливість «шерити» гілку вашого діалогу іншим користувачам.

Українці придбали в Дії облігацій на понад 1 млрд гривень

Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, у своєму Telegram повідомив про те, що українці придбали в «Дії» військові облігацій на понад 1 мільярд гривень. Найпопулярнішими з них є «Донецьк» (220 тис.), «Севастополь» (130 тис.) та Ялта (124 тис.). За погашені облігації українці вже отримали 6,6 млн грн.

Нагадаємо, що військові облігації можна придбати в застосунку «Дія». Їх вартість починається від 900 грн, а відрізняються вони за датами виплати (на строк до 1,5 року), відсотком доходу (від 11% до 16% річних) та назвами на честь тимчасово окупованих територій.

В Україні почали частіше брати мікрокредити

Згідно з даними Національного банку України, які опублікували в Опендатабот, у I кварталі 2023 року заборгованість українців за мікрокредитами зросла на 663 млн грн та становить 8,7 млрд грн. А сума взятих мікрокредитів збільшилася на 39%. Якщо порівнювати показники за IV квартал 2022 року та теперішні, то кількість укладених угод зросла на 18%, оскільки було підписано майже 1,9 млн нових договорів.

Сума мікрокредитів, які беруть поступово зростає протягом всього року. І це після того, як вони скоротилися майже у 10 разів у II кварталі 2022 року. Наразі середня сума угоди складає 4912 грн.

Вартість Twitter постійно падає з моменту купівлі соцмережі Ілоном Маском

Компанія Fidelity, яка допомагала Ілону Маску придбати Twitter, заявила Bloomberg, що соцмережа коштує третину від того, що заплатив за неї покупець. Нагадаємо, що мільярдер у жовтні 2022 року придбав компанію за $44 млрд і нещодавно сам визнав, що вона стільки не коштує.

З самого моменту покупки справи Twitter йдуть кепсько, оскільки компанія мала борг в розмірі $13 млрд. А через проблеми з модерацією контенту та хаотичне прийняття рішень, також знизився на 50% прибуток від реклами. Не можна забувати й про неоднозначні висловлювання Ілона Маска, які обурювали не лише пересічних українців, а й керівництво держави.

Спроби компенсувати втрати поки що не вдаються, а сам Маск повідомив, що йде з посади голови компанії. Зараз заяву Fidelity про зниження вартості соцмережі не коментують ні Ілон Маск, ні представники Twitter. Спостерігатимемо, що буде далі.

Отримуйте сповіщення про автоштрафи від EasyPay

Компанія EasyPay додала можливість підписатися на автоштрафи. Тепер сповіщення про штраф за порушення ПДР, зафіксоване відеофіксатором, можна отримати в особистому кабінеті, застосунку та на пошту. Детальніше про нове оновлення та його переваги читайте за посиланням.

У день захисту дітей EasyPay завітав до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Навіть попри нічні обстріли та жахливі події, які сталися в Києві ми хотіли підтримати діток, яким як нікому потрібен захист. Компанія EasyPay разом із партнерами, міжнародним благодійним фондом «Центр Соціальних проектів майбутнього», привітали дітей із Центру соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 м.Києва з міжнародним дитячим днем. Малюки отримали смаколики та нові прилади освітлення, яких потребував заклад. Бажаємо кожній дитині мирного неба та щасливого дитинства попри всі складнощі!

А більше корисної та різноманітної інформації про фінанси та технології шукайте:

👉 у телеграм-каналі EasyPay – https://t.me/easypayofficial

👉 та нашому блозі – https://blog.easypay.ua/category/novini/

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар