Пошук

Хто має пільги на оплату комунальних послуг

0
558

Кабінетом Міністрів України було затверджене правило, згідно з яким існують категорії населення, яким надаються пільги на оплату комуналки.

Варто звернути увагу, що враховується не тільки категорія пільговика, але також і загальний середньомісячний прибуток у сім’ї, в якій він / вона проживає. До такого прибутку відносять: пенсію, соціальну допомогу, заробітну плату членів сім’ї, прибуток внаслідок підприємницької діяльності, виплати по безробіттю з біржі праці, інші грошові надходження. І навіть стипендія зараховується до сумарного доходу, якщо хтось із членів сім’ї пільговика її отримує на момент оплати комунальних платежів!

Розмір знижки на оплату послуг ЖКГ становить від 25% до 100%, залежно від відповідної пільгової категорії. У статті 6 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» знижки передбачені людям, які стали жертвами таких переслідувань, або тим, хто в результаті переслідувань отримав інвалідність. Передбачені пільги учасникам бойових дій, війни; інвалідам 1-3 групи; особам з особливими заслугами, батькам і вдовам, держава надає пільги від 50 до 100%. Більш детальну інформацію по даній категорії можна прочитати в Законі «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (стаття 12-16). Для дітей війни також передбачена знижка, але її розмір становить 25%. А особи з трудовими заслугами (їхні батьки та вдови/вдівці) також мають право на 100% знижку при розрахунках за комуналку.

Розраховувати на пільги в розмірі 50 % можуть також ветерани військової служби та органів внутрішніх справ, у відповідному Законі (стаття 6) детально розписана вся потрібна інформація.

Визначивши необхідну пільгову категорію, можна безпосередньо оплатити комунальні послуги з урахуванням знижки на сайті EasyPay.

Залишити коментар