Пошук

Популярні МФО в Україні для оформлення кредиту

0
238

«Швидкі гроші до зарплати» ― знайомий для багатьох українців інструмент, яким дехто користувався як до початку повномасштабного вторгнення, так і зараз. Попри те, що мікрофінансових організацій (МФО), які видають позики, стало на ринку менше, попит на них щомісяця збільшується. Редакція блогу вирішила зібрати в одному місці найпопулярніших гравців ринку й коротко розказати про сервіси, які можуть стати в пригоді.

Назва МФО Час видачі кредиту Максимальна сума
1. «КАЧА гроші» («КАЧАЙ гроші») 5-15 хв 15 000 грн
2. Credit7 ~ 7 хв 30 000 грн
3. SOS Credit UA ~ 5 хв 15 000 грн
4. Miloan ~ 15 хв 23 000 грн
5. Moneyveo ~ 5 хв 29 999 грн

*Дані взяти з офіційних сайтів компаній (листопад, 2023)

Найкращі топ-3 сайти, де взяти кредит онлайн на карту в Україні

Редакція блогу EasyPay вирішила оглянути три популярні в Україні МФО, де можна оформити кредит онлайн. Ділимося з вами короткими відомостями про умови кредитування та особливості сервісів 👇 

1. «Є-гроші» ― мікрофінансова організація, що надає кредитні продукти без довідки про доходи, поручителів і на взаємовигідних умовах. Сервіс оформлює позику за 2 хв, а обробку заявок та переказ коштів здійснює цілодобово. Також він пропонує додаткові знижки на повторну позику та регулярні акції для своїх клієнтів.

Отримати мікрокредит від «Є-гроші» можуть громадяни України, віком від 18 до 60 років (включно). Наразі в сервісі представлені шість кредитних продуктів, один із яких ― «Мобільний» ― видається лише через застосунок «Є Гроші». Сума видачі кредитів коливається в межах від 500 до 30 000 грн на максимальний термін ― 14 або 30 календарних днів.

Однак, зверніть увагу, що одночасно можна отримати лише одну позику. Так само недоступне й отримання готівки ― кошти нараховують виключно на верифіковану картку.

Отримати мікропозику можна менш ніж за 20 хв у мікрофінансовій установі

Якщо хочете оформити кредит у «Є-гроші» вперше, то вам доступні на вибір:

  • Кредитний продукт «Вигідний» ― сумою від 500 до 25 000 грн зі строком кредитування 10,20 або 30 календарних днів і базовою процентною ставкою ― 0,2% на день.
  • «Лайтовий» ― сумою від 500 до 20 000 грн, строком до 14 календарних днів і базовою процентною ставкою ― 0,2% від суми позики на день.

Надалі можна взяти кредит:

  1. «Швидкий» ― до 20 000 грн терміном до 14 днів. Строк кредитування ― від 1 до 14 днів, базова процентна ставка  – 0,2% на день.
  2. «Потужний» ― до 25 000 грн строком до 30 днів і базовою процентною ставкою – 0,2% на день.
  3. «Неймовірний» ― до 25 000 грн строком 10, 15 або 30 днів і процентною ставкою – 0,2% від суми позики, що нараховується у перший день за весь строк кредитування.
  4. «Мобільний» ― до 25 000 грн строком кредитування від 1 до 30 днів і базовою процентною ставкою ― 0,2% на день.

Комісія за використання ― від 1% до 4,2% від суми кредиту в день, залежно від кредиту.
Комісія за видачу ― 2,5 % від суми кредиту, але не менше 100 грн.

* Дані взяті з офіційного сайту «Є-гроші» (листопад, 2023)

Ознайомитися з тарифами та умовами кредитування в сервісі «Є-гроші» можна тут 👇

2. Miloan ― сервіс онлайн-кредитування, який працює з 2016 року. Отримати кредит від Miloan може громадянин або громадянка України, віком від 18 до 65 років менш, ніж за 20 хв. Для цього знадобляться лише паспорт та ідентифікаційний номер.

Перший мікрокредит у компанії можна отримати на карту сумою до 15 000 грн із терміном погашення від 91 до 120 днів (пільговий період від 1 до 30 днів) під 0,01% в день. Максимальна сума для повторного кредиту ― 23 000 грн, мінімальна ― 500 грн. Miloan пропонує пролонгацію кредиту на 3, 5 та 15 днів.

Рішення про надання кредиту приймається автоматично, протягом 2-3 хв. Якщо потрібно уточнити дані, оператор компанії зателефонує з 9:00 до 20:00 години. Очікування займає не більше 10 хв. Якщо кредит схвалено, «Мілоан» надішле SMS-повідомлення з кодом підписання договору або лист на електронну пошту. Після цього потрібно погодитися з умовами договору, оскільки електронний договір має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Після підписання, упродовж 15 хв, гроші вже будуть зараховані на вказану вами банківську карту. Також зазначимо, що Miloan надає своїм постійним клієнтам додаткові бонуси, промокоди та збільшує максимальну суму кредиту при повторній позиці.

Зверніть увагу, неможливо оформити в компанії кілька кредитів одночасно, наступна позика доступна лише після того, як ви погасили поточну.

* Дані взяті з офіційного сайту Miloan (листопад, 2023)

Ознайомитися з тарифами та умовами кредитування у МФО Miloan можна тут 👇

3. Moneyveo ― сервіс онлайн-кредитів, завдання якого ― надавати швидку фінансову допомогу без візитів в офіс. Компанія має кілька рівнів лояльності й дає змогу накопичувати бали та перетворювати їх у знижки на процентну ставку. Сервіс також має програму «Приведи друга» і власний VIP Club Moneyveo, який дозволяє клієнтам отримувати ексклюзивні послуги та можливості. Середній час оформлення заявки на позику у МФО Moneyveo ― 8 хв, а час обробки заяви компанією ― до 30 секунд.

Якщо говорити про кредитні продукти, то в «Манівео» доступні два варіанти мікропозики: Smart («Смарт») та Trend («Тренд»).

Сума кредиту «Смарт» коливається від 500 до 27 000 грн. Дисконтний період кредитування для нових клієнтів від 1 до 20 днів та для постійних ― до 65 днів відповідно до рівня лояльності.

Також доступний кредитний продукт «Тренд» із максимальною чистою сумою ― 29 999 грн та строком кредитування від 2 до 6 місяців. Цей мікрокредит доступний як для тих, хто періодично оформлює позики в Moneyveo, так і для тих, хто робить це вперше.

Кредит, який ви оформили за ставкою 0,01% на день, можна пролонгувати (тобто подовжити період користування грошима). Для цього достатньо оплатити фактично нараховані проценти на дату пролонгації. Продовжувати дисконтний період можна будь-яку кількість разів, однак максимальний строк кожного пролонгації не має перевищувати 30 днів.

У Moneyveo також можна отримати лише один кредит за раз. Компанія має пільговий період для своїх клієнтів ― внести черговий платіж можна протягом трьох календарних днів після зазначеного терміну. Компанія вважатиме, що таку оплату здійснено вчасно, а проценти за період не нараховуватимуться.

* Дані взяті з офіційного сайту Moneyveo (листопад, 2023)

Ознайомитися з тарифами та умовами кредитування у МФО Moneyveo можна тут 👇

Зазначимо, що мікрофінансові організації пропонують перший кредит за найвигіднішими умовами, наступні позики зазвичай мають дещо інші умови. Тому дехто радить «користуватися» цим і брати кредити одноразово в різних установах із найменшою відсотковою ставкою. Однак наголошуємо на тому, що варто уникати сумнівних і нікому невідомих фінустанов і звертатися, за потреби, до перевірених і надійних мікрофінансових організацій.

Найкращі топ-5 сайтів: де оформити мікрокредит онлайн на карту в Україні

1. КАЧАЙ гроші

Дізнайтеся головне про мікрокредитування в сервісі "Кача гроші" та умови для нових клієнтів вже зараз

«КАЧА гроші» («КАЧАЙ гроші») ― це сервіс онлайн-кредитування, мета якого ― надати фінансову допомогу швидко й доступно кожному клієнту.

Сервіс має продукт «Кредитна лінія», який видає на строк до 120 днів (з рекомендованим терміном погашення процентів кожні 10-30 днів), під процентну ставку від 0,001% до 2,5% на день. Комісія за надання кредитних коштів складає від 0% до 10% від суми кредиту, а сума позики коливається в межах 1 000 ― 15 000 грн. Пролонгувати мікрокредит не можна.

Кредит з ануїтетним графіком ― це ще одна доступна в «КАЧА гроші» пропозиція. Її надають строком на 180 днів (з періодичністю погашення кредиту відповідно до затвердженого графіка рівними частинами, кожні 20 днів протягом дії договору), під процентну ставку 1,2% на день. Максимальна сума кредиту ― до 12 500 грн, пролонгація недоступна. Сервіс не бере комісію за надання цієї позики.

Узяти кредит у «КАЧА гроші» («Качай гроші») можуть громадяни України віком від 18 до 70 років. Відповідь про надання кредиту зазвичай приходить протягом 5-15 хв після заповнення заявки.

* Дані взяті з офіційного сайту «КАЧА гроші» (листопад, 2023)

Детальніше про умови та пропозиції від сервісу онлайн-кредитування «КАЧА гроші» читайте тут.

2. Credit7

Оформити кредит швидко та в будь-який час доби можна в сервісі онлайн-кредитування Credit7. Дізнайся як це зробити вже зараз

Credit7 — онлайн-платформа, на якій ви за лічені хвилини можете отримати мікрокредит онлайн, не виходячи з дому чи офісу.

Уперше отримати позику в компанії можна на суму від 500 до 15 000 грн із процентною ставкою 2% на день, однак виконавши умови договору, можна зменшити її до 0,01% (3,65% річних) на день на перший період. Строк договору кредиту — від 5 до 365 днів (період сплати процентів за користування кредитом ― від 5 до 30 днів).

Повторний кредит можна оформити на суму від 500 до 30 000 грн, строком від 345 днів до 365 днів (період сплати процентів за користування кредитом: від 5 днів до 30 днів). Процентна ставка 2% на день (730% річних). Відповідно до програми лояльності вам можуть запропонувати знижену на 99% процентну ставку ― до 0,02% в день (7,3% річних).

Отримати кредит у МФО Credit7 можуть громадяни України віком 18 ― 65 років.

* Дані взяті з офіційного сайту Credit7 (листопад, 2023)

Детальніше про умови та пропозиції від сервісу онлайн-кредитування Credit7 читайте тут.

3. SOS Credit UA

Як оформити мікрозайм в SOS Credit UA менше, ніж за 20 хв - дізнайтеся про умови кредитування в сервісі, процентну ставку та програму лояльності

SOS Credit UA ― це сервіс, який займається онлайн-кредитуванням і може видати кредит менш, ніж за 20 хв новим клієнтам, і не більш, ніж за 5 хв ― постійним.

Перший мікрокредит можна оформити на суму від 500 до 15 000 грн строком від 7 до 15 днів та базовою процентною ставкою ― 3% на день. На період пролонгації діє процентна ставка від 1% до 2,5% на день. Також можлива акційна процентна ставка ― 0,01% на день. Повторний кредит можна оформити за схожими умовами, тільки під час пролонгації діятиме процентна ставка 1-4%, а період становитиме 65 календарних днів (без урахування пролонгації).

Узяти кредит в SOS Credit UA можуть громадяни України віком 18 ― 90 років. Пролонгація можлива на період до 30 днів.

* Дані взяті з офіційного сайту SOS Credit UA (листопад, 2023)

Детальніше про умови та пропозиції від сервісу онлайн-кредитування SOS Credit UA читайте тут.

4. Miloan

Якщо потрібні терміново гроші на ремонт чи покупку чогось - можна звернутись до сервісу онлайн-кредитування Miloan. Детальніше про максимальну суму кредитування та умови договору читайте в статті

Вище ми вже детально розписали умови кредитування в «Мілоан», тому нагадаємо, що сервіс видає позику на карту сумою до 15 000 грн або 23 000 грн, залежно від того, берете його вперше чи ні. Термін погашення ― до 120 днів.

* Дані взяті з офіційного сайту Miloan (листопад, 2023)

Детальніше про умови та пропозиції від сервісу онлайн-кредитування Miloan читайте тут.

5. Moneyveo

Дізнайтеся про умови кредитування в сервісі онлайн-кредитування Moneyveo вже зараз

Як зазначали вище, компанія «Манівео» має два кредитних продукти: «Смарт» ― із сумою позики до 27 000 грн і дисконтним періодом для нових клієнтів 1-20 днів та «Тренд» ― з максимальною сумою кредиту 29 999 грн і строком кредитування від 2 до 6 місяців.

* Дані взяті з офіційного сайту Moneyveo (листопад, 2023)

Детальніше про умови та пропозиції від сервісу онлайн-кредитування Moneyveo читайте тут.

Що таке МФО та мікрокредити в Україні

МФО (мікрофінансова організація) ― це фінансова установа, що спеціалізується на наданні мікрокредитів (сума яких зазвичай не перевищує розмір однієї мінімальної зарплатні) та фінансових послуг малому підприємництву, особам із низьким рівнем доходу та соціально вразливим групам населення. МФО зазвичай фокусується на позикових послугах, що допомагають клієнтам швидко отримати доступ до капіталу для розвитку свого бізнесу або покращення життя. Мікрофінансові організації сприяють зменшенню фінансової вразливості та розвитку підприємництва в менш розвинених регіонах.

Мікрокредит ― це кредит сумою зазвичай до однієї мінімальної зарплатні, його ще часто називають «гроші до зарплати». Отримати таку мікропозику у МФО значно легше, аніж у банку. Мікрофінансові організації швидко видають кошти й до них можна звернутися навіть тоді, коли банки у кредитуванні відмовляють. Для оформлення такої позики потрібні лише паспорт громадянина України, ідентифікаційний код і банківська картка для зарахування коштів. Саме через те, що отримати такий мікрокредит значно швидше та легше, він набагато дорожчий, аніж банківський.

Якщо розглянути статистику щодо ситуації з мікрофінансовими установами в Україні, то можна побачити збільшення попиту на мікрокредитування. Згідно з даними «Опендатабот», за перше півріччя 2023 року було видано 3 884 875 мікрокредитів на суму 18,4 млрд грн, а загалом за 2022 рік було видано 23,9 млрд грн. Війна значною мірою вплинула на ринок мікрокредитування ― за оцінками різних експертів, лише третина МФО продовжує стабільно працювати, іншим довелося скоротити об’єми кредитування.

Також на роботу мікрофінансових компаній значною мірою може вплинути законопроєкт 9422, який наразі готується до другого читання. Відповідно до нього планується встановлення граничного розміру процентних ставок, зменшення надмірного боргового навантаження на одного споживача та запровадження додаткових штрафних санкцій за порушення встановлених вимог.

Якщо говорити про особливості МФО у воєнний час, зазначимо, що діяльність мікрофінансових організацій регулюють Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо споживчого кредитування і формування та обігу кредитних історій», Закон України «Про споживче кредитування» та інші нормативно-правові документи.

Під час повномасштабного вторгнення більшість сервісів запроваджували для своїх клієнтів кредитні канікули (тимчасове відстрочення від сплати кредитних платежів). Однак зазначимо, що запровадження кредитних канікул ― це право фінансової установи, а не її обов’язок. Тому більшість МФО вже відмовилися від них, якщо ви хочете отримати інформацію про кредитні канікули ― зверніться в підтримку компанії. Також нагадаємо, що «неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, оплату яких передбачено мікрозаймом, і які були нарахованими лише з 24 лютого 2022 року (початок дії воєнного стану) за прострочення виконання за відповідним договором, підлягають списанню».

Отож, тепер ви знаєте про мікрозайми та МФО значно більше, тому підходьте до оформлення кредиту відповідально та уважно читайте умови договору! А ми нагадаємо, що в EasyPay ви можете погасити будь-який кредит 24/7: у мережі терміналів, на сайті та в застосунку.

Слідкуйте за актуальними новинами зі світу фінансів та технологій в Telegram-каналі EasyPay 👇

 

Пресслужба EasyPay
Всі статті автора
Всі статті автора
Залишити коментар