Пошук

Що таке 3D Secure?

0
1048

3D Secure  – технологія, що контролює безпеку платежів, що здійснюються в інтернеті. Оплачуючи послуги або товар онлайн, користувач отримує SMS-повідомлення з унікальним одноразовим паролем для підтвердження операції. 3D Secure розроблений щоб максимально знизити ризик шахрайства пов’язаного з банківськими картами та онлайн платежами.

3D – це три незалежних домени за якими проходить аутентифікація платежу:

  1. Домен еквайера (банк, що обслуговує інтернет-магазин),
  2. Домен емітента (банк, що випустив карту),
  3. Домен сумісності (домен відповідної платіжної системи).

Технологія розроблена компаніями Visa та MasterCard. При здійсненні онлайн-оплати, зверніть увагу на інформацію про стандарти Verified by Visa / MasterCard SecureCode. Якщо сторінка оплати не підтримує дані стандарти – сервіс не вважається надійним. EasyPay працює з усіма світовими протоколами безпеки і відповідає останнім міжнародним стандартам в галузі захисту платежів. Кожен платіж захищається і технологією 3D Secure, в тому числі.

Як працює 3D Secure?

Щоразу здійснюючи платіж/покупку в інтернеті, щоб уникнути шахрайських операцій, на номер мобільного телефону, прив’язаний до банківської карти надходить SMS c паролем. Для підтвердження платежу необхідно ввести пароль з SMS в поле оплати.

Пароль з SMS діє короткий проміжок часу. По закінченню декількох хвилин система пропонує запросити новий пароль.

Важливо: Нікому не повідомляйте пароль з SMS. Співробітники банку, платіжних систем, інтернет-магазинів не мають права вимагати пароль ні за яких обставин.

У більшості банківських карт послуга 3D Secure підключена автоматично, але якщо на Вашій карті подібний спосіб захисту відсутній, рекомендуємо його підключити.

Хочете знати більше про те, як забезпечити свою картку від зловмисників? Читайте про це у нашому блозі «7 порад, як безпечно сплачувати банківською карткою в інтернеті».

Залишити коментар