Пошук

Тарифи на газ в місті Миколаїв

0
388

Тарифи на газ для населення в Миколаєві

 

Тарифи на газ для населення в Миколаєві

Влітку 2020 року українців чекала суттєва зміна в плані комунальних послуг – для населення відкрили ринок газу. Тепер кожен житель України має право самостійно обирати постачальника газу. При цьому, він може бути абсолютно з іншого регіону – прив’язка до місця проживання тепер зовсім не обов’язкова.

Крім того, держава більше не встановлює ціну на газ – це роблять газопостачальні компанії на свій розсуд.

Відкриття газового ринку поставило перед українцями зовсім нове завдання – зміну постачальника. Багатьом це здалося проблемним, хоча насправді складного в цій процедурі нічого немає. Варто, напевно, відразу обумовити, що зміна постачальника не має на увазі заміну ніякого газового обладнання. Все робиться в режимі онлайн і потребує тільки в подачі заяви, за великим рахунком.

Розповідаємо докладніше.

  1. Для початку ознайомтеся з переліком компаній-ліцензіатів на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
  2. Подайте онлайн-заяву на сайті обраної газопостачальної компанії на приєднання, прикріпивши до нього документи про право власності та документи, що засвідчують особу.
  3. Протягом 20 днів (насправді – набагато швидше) чекайте відповідь від компанії. Якщо зміна постачальника можлива, ви отримаєте відповідне повідомлення.
  4. «Закрийте» фінальний рахунок старого постачальника.

Готово – ви змінили газопостачальну компанію.

Зверніть увагу, що якщо ви самостійно не зміните постачальника, то вас приєднають до постачальника «останньої надії», яким на даний момент і до грудня 2021 року є «Нафтогаз України».

Головним регіональним постачальником для жителів Миколаєва є «Миколаївгаззбут». Газорозподільною компанією визначено ПрАТ «Миколаївгаз».

Про їх тарифи мова піде нижче.

 

Роздрібні ціни на природний газ для населення в Миколаєві

Таким чином, за станом на квітень 2021 року ПрАТ “Миколаївгаззбут» виставило ціну 6,99 грн/кубометр газу.

Вартість доставки природного газу становить 2,14 грн/кубометр.

З січня 2021 року газорозподільні компанії підвищили вартість блакитного палива – якщо порівнювати з груднем минулого року, тарифи для населення підняли орієнтовно на 1 гривню. Також з 1 січня підвищили вартість розподілу газу – вона буде в два рази більшою, ніж в грудні і буде коливатися в середньому по Україні в межах 1,95 грн/кубометр.

Найбільше у 2021 році за цю послугу будуть платити абоненти «Лубнигаз» (Полтава) – 2,94 грн/кубометр. Менше всіх – 0,47 грн/кубометр – абоненти «Кременчукгаз».

 

Хто встановлює тарифи на газ в Миколаєві

У зв’язку з відкриттям ринку газу НКРЕКП встановлює тарифи тільки розподіл газу, а не на його поставку. До слова, сьогодні в Україні існує 43 оператори газорозподілу.

Ціни ж на поставку газу держава встановлює лише в одному випадку – для ДП «Нафтогаз України».

Всі інші компанії працюють в умовах здорової конкуренції.

 

Як дізнатися свій тариф на газ в Миколаєві

Всі актуальні тарифи для регіональних газових постачальників Миколаєва ми навели вище. За їх змінами можна стежити на сайтах постачальників або на таких ресурсах, як ГазПравда.

Без особливих зусиль можна не тільки стежити за змінами тарифів, але і оплачувати послуги газу. Для цього скористайтеся сервісом EasyPay.

Для оплати газу онлайн вам потрібні номер особового рахунку та реквізити карти, якою ви оплачуєте комуналку.

Підтвердженням успішно виконаної транзакції є чек. Його ви можете або роздрукувати, або відправити на електронну пошту.

А зареєстровані на сайті користувачі отримують доступ до особистого кабінету, де зберігаються всі реквізити, є можливість стежити за транзакціями, оплачувати без комісії і т.д.

 

Як змінювалася ціна на газ в Миколаєві

Ціна на газ в Миколаєві – так само, як в інших населених пунктах України, – змінюється протягом року. І, що цілком логічно, зростає ближче до початку опалювального сезону.

Давайте подивимося, як саме вона змінювалася в Миколаєві за 12 місяців 2020 року.

Місяць Тариф, грн/кубометр
Січень 5,86
Лютий 5,00
Березень 4,32
Квітень 3,71
Травень 2,94
Червень 2,78
Липень 2,97
Серпень 4,49
Вересень 5,49
Жовтень 6,81
Листопад 8,94
Грудень 8,94

Відзначимо, що зростання тарифів на газ торкнеться більшою мірою власників домогосподарств, які опалюють будинки газом. Для жителів багатоквартирних будинків підвищення не так вдарить по кишені.

Але і тим, і тим ми однозначно рекомендуємо встановити газові лічильники. Прилади обліку дозволяють бачити реальні обсяги споживання і десь – економити.

Тому що хто, якщо не ви, подбає про ваші власні гроші?

Пресслужба EasyPay
Всі статті автора
Всі статті автора
Залишити коментар