Пошук

Що таке рекурентні платежі?

0
1011

Своєчасно сплачений платіж – гарантія вашого спокою, правда ж? Уявіть, припустимо, ви забули сплатити вчасно певну послугу. Що робити в такому випадку? Бігти стрімголов в банк або до найближчого терміналу? Забудьте про це. Є спосіб надійніше. Мова, звичайно ж йде, про рекурентні платежі або, як їх ще називають, автоматичні платежі.

З останнього терміну стає зрозуміло, що рекурентні платежі (англ. «Recurrent payment» – регулярні платежі) – повторювані фінансові операції, що здійснюються без безпосередньої участі клієнта банку. Мова, звичайно ж, не йде про те, що ви абсолютно як би ні до чого до платежу. Ні, в разі, якщо ви налаштовуєте таку функцію, вам не потрібно щоразу вводити реквізити необхідного підприємства і реквізити карти, з якої списується сума.

 

Чим корисні рекурентні платежі

По суті, автоматичні платежі корисні в однаковій мірі як для бізнесу, так і для клієнтів. Давайте розглянемо детальніше вигоди рекурентних платежів для тих і для тих.

Для клієнтів – це:

  • можливість позбутися головного болю в частині своєчасної оплати послуг. Припустимо, ви оформляєте щомісячну передплату на яке-небудь онлайн-видання. Оплату проводите за допомогою карти – вводите її реквізити, отримуєте квитанцію – все як завжди. При цьому, налаштовуєте послугу регулярних платежів. І все – в наступному місяці вам не потрібно вводити всі реквізити заново. Оплата списується автоматично – без нагадувань у вигляді дзвінків або повідомлень;
  • такі платежі не вимагають вашої особистої участі, а це значить, ви економите власний час;
  • дуже багато сервісів пропонують знижки за підключення послуги “Автоплатіж”.

Зручно? Само собою.

Список послуг, для яких можна використовувати автоматичні платежі – дуже широкий і різноманітний. Від тієї ж підписки на різні видання до оплати комуналки. Але про це трохи пізніше.

Для представників бізнесу рекурентні платежі – це можливість впливати на фінансові показники. Як?

  1. Підвищити дохід. За допомогою таких платежів ви можете продавати клієнтам недорогі послуги, які, тим не менш, будуть здійснюватися на постійній основі. Без зворотних платежів такі користувачі просто б пішли від вас. А так залишаються з вами.
  2. З Автоплатежем ви «подовжуєте» цикл покупця, роблячи його таким чином нескінченним.
  3. Ви утримуєте клієнтів. Знову ж таки, такі платежі дозволяють збільшувати цикл взаємодії з вашим клієнтом. Фактично на автоматі ви будуєте більш тривалий цикл відносин.

Відзначимо, що раніше така послуга як рекурентні платежі була досить складною і була доступною тільки банкам і мобільним операторам. Але часи змінюються, і автоплатежі перетворилися в ефективний бізнес-інструмент, доступний більшості. Такі платіжні агрегатори, як EasyPay, дозволяють скористатися цією послугою і підприємцям, і клієнтам.

Невелика порада підприємцям: якщо ви не бажаєте мати справу з негативом з боку ваших клієнтів, які не були в курсі регулярних платежів, здійснюваних за ту чи іншу послугу, детально розкажіть про неї, попередьте про те, як часто будуть списуватися гроші, які переваги отримує клієнт і як він може відмовитися від підписки.

Повірте, це значно збільшить лояльність ваших покупців.

 

Як налаштувати послугу «рекурентні платежі»?

EasyPay надає дуже простий механізм налаштування послуги «рекурентні платежі». З його допомогою, наприклад, при оплаті комуналки ви зможете зберігати платежі, щоб не вводити заново реквізити карти.

Як це зробити – розбираємо по пунктах:

  1. Для початку – зареєструйтесь або авторизуйтесь на easypay.ua. Авторизацію можна пройти за допомогою логіна і пароля, які ви отримали при реєстрації. Якщо не зареєстровані – зареєструйтеся. Це дуже важливо, тому що тільки зареєстровані користувачі можуть зберігати платежі. Щоб зареєструватися, введіть свій номер телефону, щоб підтвердити його і придумайте надійний пароль. Все – процедура здійснена, і у вас є доступ до особистого кабінету.
  2. Виберіть необхідного постачальника послуги. Наприклад, ви оплачуєте водопостачання, будучи жителем Києва. Для цього на головній виберіть розділ «Комунальні платежі», а в ньому – підприємство «Київводоканал».
  3. Введіть свій особовий рахунок і тут же клікніть по віконцю «Зберегти платіж».

Все – далі система запам’ятає всі реквізити, і вам не потрібно вводити їх заново.

Є й інший спосіб налаштувати регулярні платежі на EasyPay.

  1. Для цього в особистому кабінеті виберіть розділ «Платежі», клікніть на «Створити платіж».
  2. Сервіс запропонує вам визначитися з постачальником, послуги якого ви хочете оплачувати регулярно. Далі – система точно така ж. Введіть всі необхідні реквізити і натисніть «Зберегти платіж».

Давайте розглянемо створення регулярного платежу ще й на прикладі оплати послуг зв’язку – того, з чим ми всі практично стикаємося щомісяця. Рекурентні платежі якраз і дозволять контролювати цей процес і не залишать вас без зв’язку та інтернету.

  1. Через особистий кабінет виберіть оператора – в нашому випадку це Київстар.
  2. 2. На сторінці «Створення платежу» введіть назву шаблону – наприклад, «Поповнення рахунку Київстар». Введіть номер телефону і суму, яка буде списуватися з карти регулярно.
  3.  Якщо хочете отримувати сповіщення про списання коштів, активуйте необхідний бігунок під полем «Сума»
  4. Виберіть періодичність, з якою гроші будуть списуватися з карти – одноразово, щодня, щотижня, щомісяця, кожен 3-й місяць.
  5. Визначте, з якої дати починати. Натисніть «Зберегти».

Все готово. Якщо ми перейдемо в особистий кабінет в «Мої платежі», то побачимо, що внизу у нас з’явився наш шаблон. Клацнувши по ньому, ми перейдемо на сторінку оплати, де треба буде ввести реквізити платіжної картки. Зверніть увагу, що обумовлена ​​сума буде списуватися з неї із вказаною періодичністю.

 

Як убезпечити себе

Головне і основне правило при рекурентних платежах – не довіряйте незнайомим сайтам. Йдеться про ваші гроші, а турбота про них ніколи не буде зайвою.

Поради для безпечних автоплатежів:

  1. Співпрацюйте з перевіреними сайтами. Обов’язково вивчайте відгуки про них і дивіться на співвідношення позитивних і негативних. Так, EasyPay в своїй роботі керується міжнародними протоколами безпеки, згідно з якими інформація, що вводиться клієнтом, недоступна ніяким третім особам.
  2. Уважно читайте текст угоди, перш ніж натиснути потрібну галочку. Тому що може статися так, що замість однієї послуги ви отримаєте декілька. Про це і йшла мова в повному тексті угоди, який ви не дочитали.
  3. Для інтернет-покупок оформіть спеціальну карту зі встановленим лімітом. Обов’язково збережіть номер банку, який видав вам карту, в телефоні. Це дозволить вам відразу ж в разі чого її заблокувати.

А взагалі, намагайтеся пам’ятати про те, що уважність – ось основа безпечних рекурентних і не тільки платежів. Саме вона допоможе вам убезпечити себе від помилок і шахраїв.

 

Як відключити рекурентні платежі

Якщо раптом ви захочете припинити користуватися функцією регулярних платежів, досить виконати прості маніпуляції:

  1. Зайдіть в особистий кабінет, виберіть «Мої платежі».
  2. Натисніть на три крапки поруч з обраним платежем і виберіть «Видалити».

Готово – рекурентні платежі відключені!

Сподіваємося, ми переконали вас у тому, що автоплатежі таки спрощують нам життя. Налаштуйте послугу і ви ніколи не будете забувати оплачувати необхідні послуги.

Живіть в ногу з часом. Живіть з EasyPay.

Залишити коментар