Пошук

Українці можуть змінити постачальника газу та сплачувати менше

0
395

Українці мають право вільно обирати постачальника газу з кращим сервісом, умовами оплати чи обслуговування. Адже з 1 липня 2020 року в Україні набула чинності постанова рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, яка дозволяє побутовим споживачам вільно змінювати постачальника газу. 

Обрати постачальника газу можна буде базуючись на якості сервісу, умовах оплати чи обслуговування.  Такі новини простимулювали ринок і постачальники вже розробляють різноманітні тарифні пропозиції для користувачів. Адже тепер, саме споживач вирішує, з яким постачальником укладати договір зважаючи на ціну та умови обслуговування.


Один з найбільших постачальників газу для населення НАК «Нафтогаз України» приготував вигідні пропозиції для споживачів:

  1. Тарифний пакет «Місячний»:


    Споживач може зафіксувати ціну на газ зараз, а використовувати тоді, коли йому необхідно.Наприклад, відтепер можна зафіксувати обсяг газового пакету за літньою ціною на газ, а використовувати його взимку та сплачувати за літнім тарифом. Більше того, споживач знатиме ціну з 1 кубометр спожитого газу вже на початку місяця до того, як почне його споживати, а не в кінці, як це було досі.

  2. Тарифний пакет «Річний»:


    Споживач може зафіксувати ціну на певний обсяг газу, який планує спожити протягом року і сплачувати рівними частинами щомісяця. Тобто, тепер можна слідкувати за річним обсягом використаного газу без переплат. Ціна фіксується на 12 місяців.

Щоб скористатися пропозиціями НАК «Нафтогаз України», потрібно приєднатись до постачальника, що просто зробити онлайн, не виходячи з дому. Більше про актуальні тарифи дізнавайтесь на офіційному сайті компанії.


Як змінити газового постачальника?

Приміром, якщо житель Вінниці має бажання змінити постачальника газових послуг, все що потрібно – відправити онлайн заяву-приєднання та документи, що ідентифікують особу, новому постачальнику. Опісля вже новий постачальник має владнати всі формальності – із угодами та старим постачальником.

Для зміни постачальника споживачу необхідно направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору. Водночас участь або надання підтвердження з боку діючого постачальника природного газу в процесі зміни постачальника побутовим споживачем не потребується. Процедура зміни постачальника займає до 21 робочого дня.

Нагадаємо, що на сайті, у терміналах та у додатку EasyPay зручно сплачувати комунальні послуги, у тому числі послуги будь-якого постачальника газу у вашій області. Обирайте найвигіднішого та сплачуйте з EasyPay.

Сплатити за газ зараз

Залишити коментар