Пошук

150 тисяч поїздок без готівки: перші підсумки роботи платіжних рішень від Mastercard та EasyPay в транспорті Запоріжжя

0
765

Із кінця жовтня в усьому муніципальному транспорті міста можна розрахуватися за проїзд безготівково – на спеціальних валідаторах і терміналах, а також у мобільному додатку.

Запоріжжя, 15 червня, 2021 р. – Із моменту запуску рішення для прийому безготівкових оплат у міському транспорті мешканці Запоріжжя оплатили понад 150 тис. поїздок платіжними картками або гаджетами з NFC. Комплексний проект минулої осені запустили Mastercard та EasyPay за підтримки Запорізької міської ради. Вже понад півроку пасажири всіх муніципальних автобусів, тролейбусів і трамваїв (всього 227 одиниць рухомого складу) можуть оплачувати поїздки безготівково, зручним для них способом – на стаціонарному валідаторі в салоні, на мобільному терміналі у кондуктора або в мобільному додатку EasyWalletUA з інтегрованою платформою цифрових гаманців Masterpass.

«Впровадження багатофункціональної безконтактної оплати проїзду в муніципальному транспорті – це значний крок вперед у глобальних проектах, таких як «Картка Запорожця» і Smart city. Побачивши на практиці позитивний ефект роботи системи, ми не збираємося зупинятися на досягнутому і будемо розширювати можливості системи у всіх сферах і сервісах міста», – зазначив Володимир Сухачов, директор з фінансово-економічних питань КП «Запоріжелектротранс».

«Mastercard вже шостий рік працює над розвитком smart city інфраструктури в українських містах. У Запоріжжі ми реалізували комплексне рішення, яке включає оплати і на терміналах, і в додатку. Але найголовніше – охоплює всі види муніципального транспорту, – підкреслив Валерій Новіков, директор з розвитку комерції Mastercard в Україні. – Ми вдячні партнерам за відкритість і готовність до реалізації технологічних проектів і раді, що городяни так активно приймають платіжні інновації».

Оплата на стаціонарному валідаторі

Щоб оплатити проїзд, достатньо лише піднести до валідатора, встановленого в салоні, безконтактну банківську картку, смартфон з Apple Pay/Google Pay або ж інший гаджет з NFC і дочекатися звукового та світлового сигналу.

Оплата через мобільний додаток EasyWallet UA

Транспорт у Запоріжжі обладнаний спеціальними bluetooth-зчитувачами (датчиками). Вони дозволяють на вході визначити, у кого з пасажирів вже є додаток EasyWalletUA на смартфоні, і надіслати їм спеціальне повідомлення. Оплата в додатку здійснюється через цифровий гаманець Masterpass, а також з Apple Pay/Google Pay. Електронний квиток зберігається в додатку у вигляді QR-коду і може бути як разовим, так і проїзним на календарний місяць. Такий квиток не потрібно додатково сканувати або компостувати. Перевірку наявності та дійсності електронного квитка здійснює контролер шляхом зчитування QR-коду за допомогою мобільного телефону. Технічним партнером рішення виступив EasyPay, банком-еквайром – Приватбанк.

«Запоріжжя – одне з найбільших міст-партнерів EasyPay, і ми раді реалізувати і підтримати технічно платіжне рішення для громадського транспорту міста. За допомогою мобільного додатка EasyWalletUA пасажири можуть купувати як разові, так і проїзні квитки онлайн і використовувати їх для проїзду в муніципальному транспорті. Раді, що Запорізький муніципалітет відкритий до плідної співпраці і піклується про технологічність і комфорт оплат проїзду для городян», – прокоментував Олексій Авраменко, СЕО EasyPay.

В Україні технологічні рішення для безготівкової оплати від Mastercard вже працюють у транспорті Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Мукачево, Івано-Франківська, Чернівців та інших міст.

 


Про Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard – глобальна технологічна компанія в галузі платежів. Наша місія – забезпечуючи безпечні, прості, технологічні та доступні транзакції, розвивати та зміцнювати цифрову економіку, яка надає переваги усім та всюди. Використовуючи захищені дані та мережі, створюючи партнерства та спираючись на те, що надихає, ми надаємо інновації та рішення, які допомагають людям, фінансовим інститутам, урядам та бізнесу реалізовувати їхній найбільший потенціал. Наша культура та все, що ми робимо всередині та поза межами компанії, визначається у відповідності з коефіцієнтом добропорядності (decency quotient, DQ). Ми ведемо бізнес більш ніж у 210 країнах та територіях і створюємо стійкий світ, який відкриває безцінні можливості для всіх. www.mastercard.com

 

Про EasyPay

EasyPay – найбільший український небанківський оператор фінансових послуг. Щодня українці cплачують більше 3.5 тис. послуг у терміналах на сайті та в мобільних додатках EasyPay. Понад 16 тис. терміналів встановлено по всій території України. EasyPay надає можливості онлайн оплат за допомогою віртуальної картки, а також платіжні офлайн-рішення за допомогою технології Bluetooth. Інтернет-еквайринг від EasyPay включає вибір готівкових та безготівкових платежів, технологічний процесинг з можливістю сплітування, холдування платежів, що відповідає світовим протоколам безпеки Visa, Mastercard та PCI DSS. EasyPay – партнер Apple Pay і Google Pay https://easypay.ua/ua

Пресслужба EasyPay
Всі статті автора
Всі статті автора
Залишити коментар