Пошук

5 порад, як заощадити на комунальних за газ

1
502

Рекомендації щодо економії комунальних послуг актуальні завжди. Ми вже ділилися корисними лайфхаками, як заощадити при сплаті комунальних за воду, опалення та електроенергію. Сьогодні розповідаємо, як економити газ.

 

Встановіть лічильники. Лічильники – must have у кожній квартирі. Тільки так ви зможете контролювати витрати газу, не переплачувати і не платити за сусідів. Суворий облік ніхто не відміняв.

 

 

 

 

Не використовуєте газові прилади? Вимикайте! Йдучи з дому, перекривайте газ, вимикайте газові прилади. Також не варто при готуванні ставити конфорки на максимум. Страви скоріше не приготуються, а витрати газу збільшаться.

 

 

 

 

Контролюйте використання гарячої води, якщо в квартирі встановлено газову колонку. Прийом душу значно заощаджує гарячу воду, на відміну від ванної. Плюс, до нього можна підібрати економічні душові насадки. Таким чином, ви заощаджуєте і воду і газ, що її нагріває.

 

 

Користуйтесь правильним посудом для готування. Чайник зі свистком, не дасть забути про кип’ятіння води, а посуд, на дні якого нанесені металеві борозенки, спеціально призначений для газових плит. Каструлі та сковорідки з товстим дном, довше зберігають тепло, а тому допоможуть страві швидше досягти готовності.

 

 

 

Ставте мінімальну температуру, коли відсутні. Жителі приватних будинків і власники газового опалення (підлоги) – отримують захмарні платіжки за газ. Рекомендація: під час відсутності ставте мінімальну температуру опалення, а якщо плануєте їхати з дому на вихідні – вимикайте.

 

 

Дотримуючись, хоча б однієї з цих рекомендацій, ви скоротите споживання газу від 5% до 25%, що позитивним чином вплине на ваш сімейний бюджет. А щоб не платити високі комісії – вигідно оплачуйте комунальні на easypay.ua.

Коментарі (1)

Сергей

Встановіть лічильники. Лічильники – must have у кожній квартирі. Тільки так ви зможете контролювати витрати газу, не переплачувати і не платити за сусідів. Суворий облік ніхто не відміняв.

Счетчик поставить стоит больше 4000 грн. Он у меня только окупится через 15-20 лет когда его опять менять

14.04.2017 at 13:50
Відповісти
Залишити коментар