Пошук

Дайджест новин від EasyPay

0
336

Дізнайтеся про те, як змінилися доходи українців, як повномасштабне вторгнення вплинуло на фінтех-ринок і про що йшла мова на найбільшій у світі конференції, присвяченій фінансам та технологіям у щотижневому дайджесті новин від EasyPay.

Український фінтех-ринок 2023: Зростання, інновації та зміни

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній (УАФІК) презентувала каталог фінтех-компаній 2023. Це щорічне дослідження, яке дозволяє ознайомитись зі змінами в галузі, фінтех-компаніями та дізнатися про їхні конкурентні переваги й історії успіху. Згідно з результатами 68% фінтех-компаній досягли беззбитковості, 33% працюють на міжнародному ринку і при цьому 66% фінансуються власними коштами. Також у 2022 році з’явилося 7 нових гравців на ринку і всього фінтех-ринок налічує зараз 246 компаній. Детальніше про результати ми написали тут – переходьте та читайте!

Дізнайтеся про стан українського фінтех зі щорічного дослідження від УАФІКРегулювання штучного інтелекту: перший у світі набір правил

Європейський парламент здійснив крок назустріч офіційному прийняттю першого у світі широкого набору правил щодо штучного інтелекту. Представники законодавчої влади розподілили системи ШІ на групи залежно від рівня ризику для громадян та споживачів Європи. Вони встановили певні обмеження та сформували контрольні механізми. Згідно з новим законом, забороняється використовувати системи, які впливають на підсвідомість людей та системи біометричного розпізнавання в режимі реального часу. Компанії повинні чітко позначати походження контенту та не приписувати собі його авторство. Ймовірно ці правила наберуть чинності до кінця поточного року після підтвердження на пленарній сесії та узгодження з країнами-членами ЄС.

Європейський парламент сформував перший набір правил для використання штучного інтелекту (ШІ).

Як змінились доходи українців під час війни?

Економічна правда зазначає, що за результатами опитування Rakuten Viber, з початку війни 40% українців відчули зниження рівня доходів. Зарплати стали меншими для 31% опитаних, а 9% – відчули незначне зниження. Проте 15% зазначили, що їх дохід залишився незмінним, а 5% навіть змогли його збільшити. Більше ніж половина респондентів працюють виключно офлайн, 22% – онлайн, а 19% мають гібридний графік роботи. В опитуванні взяло участь понад 70 тисяч користувачів Viber в Україні.

Як змінилися доходи українців після того, як росій напала на Україну?

Чи націоналізують Sense Bank?

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє націоналізувати Sense Bank, колишній Альфа-Банк, що належить російським олігархам Михайлу Фрідману та Петру Авену, які перебувають під санкціями. Законопроєкт, який було ухвалено Верховною Радою, також обмежує можливість осіб, які підпадають під санкції, купувати чи збільшувати свою участь у банку. Очікується, що націоналізація Сенс Банку буде завершена до кінця червня, а його активи передані державі.

Дізнайтеся про те, чи з'явиться можливість націоналізувати Сенс Банк попри небажання його керівника.

Головні відкриття Money 20/20 Europe 2023: розповідаємо про новини з найбільшої фінтех-конференції

У Нідерландах відбулася щорічна фінтех-конференція Money 20/20 Europe. Головними темами стали: штучний інтелект, зокрема генеративний, цифрові валюти центрального банку, альтернативні способи оплати, екологія, відкритий банкінг і поліпшення клієнтського досвіду. Читайте детальніше про подію у нашому блозі.

Дізнайтеся першими про що говорили на найбільшій фінтех-конференції Money 20/20 в Амстердамі.

👉 Читайте ще більше новин зі світу фінансів і технологій у телеграм-каналі EasyPay https://t.me/easypayofficial

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар