Пошук

Дослідження Mastercard: смартфон та планшет – улюблені гаджети українців для платежів.

0
431

Дослідники Impact of Innovation від Mastercard, вивчили ставлення користувачів до цифрових технологій, охопивши 23 країни й 23 тис. споживачів у Європі, Африці та на Близькому Сході. У результаті, виявилось, що більше 90% споживачів у всьому світі використовують смартфон частіше за будь-який інший гаджет. А як щодо українців?

За даними дослідження, з-поміж усіх пристроїв для платежів, українці надають перевагу смартфонам і планшетам та відчувають потребу цифрових інновацій у сфері транспорту, освіти та охорони здоров’я.

Українці найчастіше користуються пошуковими сервісами, соціальними мережами, електронною поштою. А також активно здійснюють онлайн-шопінг та онлайн-платежі.

72% опитаних готові оплачувати покупки зі смартфонів, 48% – з планшетів. Українські користувачі – одні з найбільш оптимістично налаштованих до втілення цифрових інновацій у повсякденне життя. Вже зараз ми проводимо зі смартфоном більше 4 годин на день, а більше половини опитаних (54%) здійснюють онлайн-оплати з мобільного. Поряд із цим 2 із 3 учасників дослідження користуються цифровими додатками для платежів та мобільним банкінгом.

Безпека – головний пріоритет у здійсненні цифрових платежів. Зокрема, безпека банківського рахунку та персональних даних. Також мають значення швидкість і простота процесу оплати. Тому споживачі, вважають за краще використовувати біометричні дані, ідентифікацію за відбитками пальців, замість PIN-коду під час оплат. Такий спосіб ідентифікації підтримують 38% опитаних українців.

А яким чином ви зазвичай здійснюєте платежі? Діліться думками в коментарях.

 

За матеріалами mastercard.com

Залишити коментар