Пошук

iOS 17: оновлення, які можуть змінити ринок FinTech

0
233

Apple починає закріплюватися у фінансовій індустрії. З’являються новини про те, що в iOS 17 (версії програмного забезпечення, яку планують випустити восени) додадуть нові платіжні можливості, які можуть сильно вплинути на FinTech-індустрію.

Нагадаємо, що компанія пропонує своїм клієнтам такі платіжні послуги, як Apple Pay, Apple Card та Apple Cash. Apple Pay – це цифрова система оплати, яка працює з 2014 року. Ми вже детально розповідали про неї, якщо пропустили – переходьте за посиланням. Apple Card – це кредитна картка, що прив’язана до гаманця Apple Pay. А Apple Cash – це платіжний сервіс, який дозволяє користувачам відправляти та отримувати гроші через iMessage. На жаль, поки він працює лише в США.

Вже 5 червня пройде WWDC 2023 (Всесвітня конференція розробників для систем Apple) і, можливо, нам представлять нові платіжні функції в iOS 17, якщо цього не станеться – доведеться чекати осінньої презентації.

Що чекає нас в iOS 17?

За попередньою інформацією, Apple планує випустити декілька нових функцій:

  • Apple Pay Later. Користувачі зможуть сплачувати покупку пізніше, після її здійснення. З’явиться можливість вибрати розстрочку або оплату повної вартості, але згодом.
  • Пропуск Apple Pay. Користувачі Apple зможуть зберігати посадкові квитки, квитки на заходи та інші типи пропусків в цифровому гаманці Apple Pay.
  • Сімейний Apple Cash. Дозволить сім’ям використовувати один обліковий запис Apple Cash та відстежування витрати на декількох пристроях.
  • Сімейний Apple Card. З’явиться можливість додавати в обліковий запис членів сім’ї та встановлювати ліміти витрат для кожної особи.
  • Apple Pay для бізнесу. Можна буде приймати платежі через Apple Pay навіть, якщо немає термінала для зчитування карток.

Нові платіжні функції Apple можуть кардинально змінити ринок платежів.

Як Apple може вплинути на FinTech-ринок?

Фінансово-технологічна індустрія пропонує сучасні та ефективні рішення для своїх споживачів. Однак розширення платіжних можливостей Apple може витіснити з ринку компанії, які вже спеціалізуються на цих функціях. Так, наприклад, існує компанія Greenlight, яка пропонує клієнтам спільний доступ до фінансів або Ticketmaster, що допомагає придбати та зберігати цифрові квитки. І таких гравців на ринку багато.

Компанія Apple має величезну базу користувачів і вдало сформований бренд. Тому вона виглядатиме більш привабливо та надійно на фоні компаній, які лише створюють свою репутацію та шукають потенційних клієнтів.

Найімовірніше, нові платіжні функції iOS 17 будуть доступні лише для жителів Сполучених Штатів Америки. Однак запуск таких інноваційних послуг гарантовано вплине на ринок та його гравців. Тому ми й далі спостерігатимемо за компаніями та їх технологічними рішеннями.

Залишайтеся з EasyPay та читайте актуальні новини зі сфери фінансів та технологій:

👉 у нашому телеграм-каналі – https://t.me/easypayofficial

👉 та блозі – https://blog.easypay.ua/category/novini/

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар