Пошук

TED про фінанси: 5 відео, які варто подивитися

0
313

Не лише книги, а й відео можуть стати джерелом натхнення й корисної інформації. Тому сьогодні ділимося з вами добіркою цікавих роликів від TED, які змінять ставлення до грошей, розширять знання про фінанси й просто надихнуть вас.

TED – це некомерційна організація в США, яка займається розповсюдженням ідей, які змінюють світ. Розшифровується як Technology Entertainment Design (Технології, Розваги, Проєкти). Конференція TED вперше пройшла 1984 року, але успіху не принесла, тому організатори повторили спробу через 6 років. Саме з 1990-го року думки та ідеї спікерів розлітаються по всьому світу та надихають людей змінювати себе та суспільство. Різноманітні теми, інформативні виступи та зіркові лектори роблять TED одним із найкращих освітніх проєктів, доступних кожному. Тож приділімо трохи часу собі та фінансовим урокам, які варто засвоїти!

Добірка роликів ТЕД на тему фінансів вже на сайті EasyPay. Дізнавайтесь про прийоми заощадження, історію грошей та витоки бідності.

3 психологічні прийоми, які допоможуть вам заощаджувати

https://bit.ly/45FpFnR

Тривалість – 5 хв 37 с

Звичка заощаджувати – одна з основ досягнення фінансової стабільності, але попри велике бажання, люди часто не відкладають гроші. Венді де ла Роса провела дослідження, щоб дізнатися як звичайні люди приймають рішення про підвищення рівня заможності. Дізнайтеся про 3 прийоми, які допоможуть вам подолати розрив між бажанням заощаджувати та реальними діями. Легка подача, зрозумілі поради та життєві приклади надихнуть вас діяти, тож переходьте й занотовуйте!

Чесний погляд на особисту фінансову кризу

https://bit.ly/3C22x5d

Тривалість – 18 хв 03 с

Письменниця Елізабет Вайт влаштовує сповідь на сцені TED. Відверто про фінансову скруту, реальні приклади з життя та аналіз проблем, з якими стикаються тисячі людей по всьому світу. Системні фактори призвели до того, що покоління бебі-бумерів (народжені між 1946 та 1964 рр) на порозі старості зіткнулися з фінансовими проблемами. І є ризик, що покоління Х (1960-1980 рр), яке йде на зміну бумерам, теж чекає така ситуація. У цьому відео ви почуєте цікаву розповідь, дієві поради та відверті зізнання.

Як розмова з друзями може допомогти нам економити

https://bit.ly/3BZOVYa

Тривалість – 3 хв 31 с

«Більшість ваших сусідів вже роблять це» – фраза, яка мотивує громадян Великої Британії платити вчасно податки, а жителів Сан-Дієґо менше споживати електроенергію. Венді де ла Роса, психологиня з дослідження проблем поведінки, розповідає про те, як на нас впливають колеги, знайомі та близькі і як це можна використати для формування фінансових звичок. Короткий та цікавий ролик вартий вашої уваги.

Бідність – це не слабохарактерність, це – відсутність грошей

https://bit.ly/43ujssU

Тривалість – 14 хв 49 с

Історик Рутгер Брегман переосмислює поняття бідності, аналізує поведінку заможних і небагатих людей і пропонує нетипову ідею боротьби з нужденністю. Дізнайтеся про те, скільки енергії й таланту можна відкрити, якщо позбутися бідності раз і назавжди. Цікаві факти, історичний контекст та власні погляди спікера надихнуть вас на роздуми щодо підґрунтя фінансового добробуту.

Майбутнє грошей

https://bit.ly/3qh2qAe

Тривалість – 16 хв 08 с

Дізнайтеся цікаві історії та факти про гроші, їх відмінності у різних країнах та майбутнє, яке на них чекає. Самі по собі гроші нічого не варті, але люди власноруч надають їм цінність. Дослідниця цифрових валют Неха Нарула описує історію грошей та змальовує майбутнє грошей, яке видається нам неможливим. Що станеться, коли спосіб, у який ми купуємо, продаємо і платимо за речі, зміниться? Відповідь у цьому ролику. Погляньте на гроші під новим кутом та відкрийте для себе щось нове вже зараз!

Дивіться добірку роликів TED про фінанси та отримуйте нові знання разом з EasyPay.

Також рекомендуємо переглянути плейлист з роликами TED – «Більше грошей, більше проблем», який повністю озвучили українською. У ньому зібрані короткі відео тривалістю 3-7 хв, які пояснюють різні фінансові поняття й розкривають цікаві факти про гроші.

Більше корисної та різноманітної інформації про фінанси та FinTech ви знайдете:

👉 у телеграм-каналі EasyPay – https://t.me/easypayofficial

👉 та нашому блозі – https://blog.easypay.ua/category/novini/

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар