Пошук

В Україні створено першу карту Fintech-ринку

0
573

22 лютого, спільними зусиллями USAID проекту «Трансформація фінансового сектора» і інноваційного парку UNIT.City, було представлено перший в Україні каталог fintech-компаній та карту зростання fintech-ринку.

Каталог містить повну інформацію щодо стану fintech-ринку України на початок 2018 року, а на карті ФінТех Екосистеми України представлені усі українські компанії, що задіяні у різних сегментах фінансово-технологічної сфері.

Основні висновки та цифри:

  • На початок 2018 року в Україні діє 80+ fintech-компаній, з них 30% українських fintech-компаній працюють у сфері платежів та грошових переказів, 19% у сфері інвестицій в технології та інфраструктуру, 14% —кредитування, 7% — маркетинг, 7% — іншуртех, 5,3% — діджитал банки, 5,3% — управління фінансами, 5,3% — мобільні гаманці, 3,4% — блокчейн та 1,75% — криптовалюта.
  • 58% fintech-компаній виникли після 2015 року.
  • За оцінками учасників ринку український fintech-сектор потребує інвестицій у $40-75 млн
  • 45% fintech-компаній фінансують операційну діяльність з власного капіталу (без залучення зовнішніх інвестицій); 49% компаній фінансуються або шукають фінансування з зовнішніх інвестицій..

Дослідження має стати інструментом пошуку партнерів для українських та міжнародних інвесторів, корпорацій, R&D центрів, журналістів, стартапів та бізнесу у fintech-сфері.
EasyPay одна з найбільших українських fintech-компаній у сегменті «Платежі та грошових перекази». Нагадаємо, за результатами народного голосування премії журналу PaySpaceMagazine EasyPay зайняла перше місце в номінації «Кращий провайдер платіжних терміналів» і третє в номінації «Кращий сервіс онлайн-платежів». Дякуємо за довіру та раді розвивати український fintech-ринок разом з колегами.

За матеріалами fintech.unit.city

Залишити коментар