Пошук

Як платіжний сервіс захищає дані користувача

0
746

Сервiс EasyPay щодня обробляє бiльше мільйона транзакцій. Це оплата різних послуг, банківські платежі, грошові перекази. Оплата в інтернеті банківськими картами передбачає можливу передачу, зберігання і обробку даних платіжної картки, що підвищує ризики кіберзлочинності. Проте кожна транзакція платiжного сервiсу захищена відповідно до сучасних світових стандартів безпеки, а персональні дані користувача надійно зашифровані. Розберемося, яким способами платіжний сервіс захищає дані користувачiв.

 

  1. Мiжнароднi протоколи безпеки

EasyPay захищає ваші персональні дані і запобігає шахрайству при оплаті. Кожна організація, яка приймає і обробляє дані банківських карт на своєму сайті, повинна відповідати вимогам мiжнародних протоколiв безпеки, зокрема PCI DSS.

PCI DSS (абревіатура від Payment Card Industry Data Security Standard) – стандарт безпеки даних індустрії платіжних карт. Стандарт розроблений міжнародними платіжними системами Visa та MasterCard і ін.

При оплаті послуг через платіжні сервіси, що відповідають стандарту PCI DSS користувач може бути впевнений у безпеці операцій і конфіденційності власних даних. Всі системи і платіжні сервіси, які взаємодіють з картами VISA/MasterCard, зобов’язані проходити щорічну сертифікацію і щоквартальну перевірку.

 

EasyPay щорічно підтверджує статус відповідності стандартам інформаційної безпеки PCI DSS щодо зберігання, обробки, передачі та управління даними власників платіжних карт. Крім того, ми використовуємо найсучасніші технології в сферi криптографічного захисту інформації. Всі операції зроблені за допомогою easypay.ua надійно захищені.

 

  1. 3D Secure

3D Secure – технологія забезпечення безпеки платежів через інтернет. Здійснюючи платіж онлайн користувач отримує SMS-повідомлення з унікальним одноразовим паролем для підтвердження операції. 3D Secure розроблений щоб максимально знизити ризик шахрайства пов’язаного з банківськими картами і онлайн-платежами.

Будьте уважнi: не повiдомляйте коди 3D Secure отриманi пiд час оплати послуг третiм особам.

Кожен платіж з EasyPay захищається технологією 3D Secure.

 

  1. СAPTCHA

Капча (від CAPTCHA – англ. Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart – повністю автоматизований публічний комп’ютерний тест, який використовується для того, щоб визначити, ким є користувач системи: людиною або комп’ютером.

Стара добра й всiм вiдома капча й досi є надійним інструментом захисту платежів і персональних даних. Основна ідея тесту: запропонувати користувачу таку задачу, яка з легкістю вирішується людиною, але вкрай складна і трудомістка для комп’ютера. І хоча з’явилася капча в далекому 2000-му році, до цих пір не кожен бот може пройти ускладненi тести. Тому ця ступінь захисту також не позбавлена ​​сенсу. У найбільш поширеному варіанті капчi користувач вводить символи, зображені на малюнку (найчастіше з додаванням перешкод або напівпрозорi), але з ускладненим  машинним розпізнаванням тексту.



4. Лiмiти на виконання операцiй
Для безпеки користувачiв платiжнi сервiси також встановлюють лiмiти на виконання деяких операцiй, наприклад:
– грошовi лiмiти на суму платежiв, переказiв та операцiй (не бiльше суми X за транзакцiю/день/тиждень/мiсяць)
– лiмiти на введення кодiв безпеки (PIN, СVV, 3D Secure коду)
– обмеження на виконання операцiй в межах однiєї доби/тижня/мiсяця

Лiмiти встанволюються для того, щоб захистити користувачiв вiд шахраїв та не допустити злочинних транзакцiй.

Ознайомитись з встановленими лiмiтами EasyPay можна у FAQ: http://docs.easypay.ua/

Зареєстрованi користувачi EasyPay можуть контролювати наступні лiмiти:

— максимальну суму платежу за одну транзакцiю

— суму добового ліміту на оплату послуг

Реєструйтесь у Особистому кабінеті EasyPay та отримуйте більше можливостей для управління безпекою при оплаті послуг.

Залишити коментар