Пошук

Як завжди мати PIN-код під рукою та вберегти його від зловмисників?

0
471

Більшість з нас користується банківською картою щодня, а в деяких випадках і не однією. Як запам’ятати всі PIN-коди банківських карт? Як уберегти їх від зловмисників? Практичні поради:

  1. Підберіть унікальний PIN-код.

Дата вашого народження, близьких/членів родини, комбінація номеру будинку/квартири – не є надійним паролем до вашої карти. Подібну інформацію без зусиль можна знайти у соціальних мережах та анкетах, які ви заповнювали в інтернеті. Підберіть важкий PIN, який буде відомий тільки вам.

  1. Запишіть PIN зашифрованим.

Не рекомендуємо зберігати PIN-код у блокноті поруч з картою і тим більше записувати його на самому носії. Збережіть код в зашифрованому вигляді, у зручному для себе місці, про яке знаєте лише ви. Наприклад, якщо ваш PIN – «1234», додайте до кожної цифри +1 і запишіть PIN, як «2345».

  1. Зберігайте дані онлайн.

Для того щоб PIN завжди був під рукою, збережіть його в особистому повідомленні однієї з соцмереж або на електронну пошту. У будь-який момент ви зможете відкрити листування і знайти потрібну інформацію. У цьому випадку варто подбати про надійність паролів ваших акаунтів.

  1. Сплачуйте послуги за допомогою електронного гаманця.

Для того щоб не вводити щоразу PIN та дані карти під час оплати, зареєструйте електронний гаманець в Особистому кабінеті EasyPay. Всі фінансові операції та дані карти будуть надійно захищені від зловмисників. Ви зможете сплачувати послуги швидко і з впевненістю щодо захищеності ваших коштів.

  1. Зберігайте приватність.

Ніколи не повідомляйте третім особам PIN-код (як і термін дії/CVV-код банківської картки). Банки не будуть питати у вас подібні дані, а для перерахування коштів від сторонніх осіб достатньо 16 цифр номеру на лицьовій стороні картки.

Залишити коментар