Пошук

Що таке нульовий рахунок за комунальні та чому він може прийти?

0
220

Щомісяця кожен із нас, найімовірніше, стикається з комунальними платіжками. Отримати, перевірити, оплатити — приблизно таким є регулярний план дій. Однак іноді, ви можете побачити рахунок, у якому сума до сплати дорівнюватиме нулю. Як таке трапляється і що з цим робити, розповідаємо далі 👇

Чому прийшов нульовий рахунок?

Дізнайтеся, що таке нульовий рахунок, як його оплатити та чому він прийшов.

Нульовий рахунок за комунальні послуги — це платіжка, де в графі «Нараховано» зазначено 0.00 грн. Його можна отримати за таких обставин:

  • у вас на рахунку переплата за послугу;
  • ви не користувалися послугами компанії протягом звітного періоду;
  • ви не передавали показники лічильника й постачальник не зміг нарахувати суму платіжки.

❗️ Наголошуємо, що після отримання комунального рахунку без вказаної суми платежу (з нульовим показником), варто звернутися до комунального представництва задля уточнення інформації. Ви можете зателефонувати на гарячу лінію компанії або звірити електронний рахунок із фізичною квитанцією.

Якщо після уточнення інформації, вам все ж потрібно оплатити рахунок, просто вкажіть актуальну суму платежу під час оплати комунальних.

Нагадаємо, що в EasyPay ви можете отримувати електронні рахунки за спожитий газ, електроенергію, воду й інші послуги. Для цього достатньо створити шаблон платежу в розділі «Платежі» в особистому кабінеті. Перелік постачальників, чиї рахунки будуть відображатися, ми зібрали за лінком.

Як швидко оплатити «комуналку» в EasyPay?

  1. Виберіть категорію «Комунальні платежі» на сайті, в застосунку чи терміналі EasyPay та натисніть на потрібний сервіс (або знайдіть його через пошук у верхній частині екрана);
  2. Введіть номери особового рахунку та перевірте суму до сплати (за потреби введіть її самостійно);
  3. Оплатіть комунальний рахунок.

Нагадаємо, що в особистому кабінеті EasyPay ви можете налаштувати регулярний платіж і зберегти шаблони для швидкої оплати. Інструкція, як це зробити — тут. Також не забувайте вчасно надсилати показники лічильників, аби комунальна служба змогла коректно виставити рахунок. Про те, як зняти показники лічильника холодної та гарячої води, ми писали раніше — пропонуємо ознайомитися.

З турботою — ваш EasyPay 💛

Слідкуйте за головними FinTech-новинами та анонсами платіжного сервісу EasyPay у нашому Telegram-каналі 👇

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар