Пошук

#ШахрайГудбай: як не опинитися на псевдосайті?

0
377

Інтернет став невіддільною частиною нашого життя, тому не дивно, що й у ньому можна легко наткнутися на злочинців. Кожен із нас може стати потенційною жертвою шахраїв, які використовують різноманітні маніпуляції для отримання особистих даних і коштів. Однією з таких маніпуляцій є шахрайські сайти, які виглядають як справжні. Сьогодні поговоримо саме про них 👇

Як не потрапити на сайт-підробку?

  1. Перевіряйте назву сайту, на який переходите. Адреси справжнього та шахрайського сайтів можуть бути дуже схожими, відрізняючись лише одним або декількома символами, тому будьте уважні!
  2. Самостійно переходьте на сайт компанії. Якщо вам надіслали посилання за яким потрібно перейти, введіть у пошуковій системі назву необхідного сайту і лише тоді переходьте на вебресурс.
  3. Звертайте увагу на протокол сайту. http – ненадійний протокол, це означає, що сайтом користуватися не можна, https – більш надійний, але потрібно продовжити перевірку сайту.
  4. Перевіряйте сумнівні посилання. Це можна зробити через сервіс CheckMyLink та сайті Кіберполіції. Там також ви зможете перевірити на шахрайство номер телефону та банківську картку.

Однак одразу зазначимо, що шахрайські схеми постійно видозмінюються та покращуються, тому крім перевірки на спеціальних ресурсах, проводьте й власні спостереження.

Під які сайти найчастіше маскуються шахраї? 

  • Банків та державних установ;
  • міжнародних організацій;
  • дошок онлайн-оголошень;
  • інтернет-магазинів.

Якщо ви стали жертвою шахрайства зверніться до Кіберполіції та заповніть спеціальну форму.

Скажіть #ШахрайГудбай разом з EasyPay 👋

Інші матеріали з інформаційної кампанії #ШахрайГудбай:

Як діяти, коли вам телефонує зловмисник?

Як вберегти свій акаунт від шахраїв?

EasyPay став інформаційним партнером кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай

Тетяна Тодосійчук
Всі статті автора
Редактор блогу
Всі статті автора
Залишити коментар